Ως κυρίαρχο πρόβλημα στην καθημερινότητα των φαρμακοποιών χαρακτηρίζει την έλλειψη φαρμάκων ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σημειώνοντας πως το ζήτημα επιδεινώνεται συνεχώς.

Ο ΠΦΣ, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει δύο παρεμβάσεις στον ΕΟΦ και στο υπουργείο Υγείας, ζητεί από τους φαρμακευτικούς συλλόγους εντός μιας εβδομάδας να αποστείλουν κατάσταση με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων στο νομό τους (δηλαδή σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα), προκειμένου να καταρτιστεί ένας συγκεντρωτικός κατάλογος ελλείψεων πανελλαδικά, «που θα αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος».

Ηδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή του ζητά από τους φαρμακοποιούς «να μας στείλετε στο email μας (sfarmaklarisas@gmail.com) νέα κατάσταση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη αυτή τη στιγμή στο φαρμακείο σας για να αποστείλουμε άμεσα τα στοιχεία αυτά στον Ε.Ο.Φ μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το θέμα των ελλείψεων που αποτελεί κορυφαίο ζήτημα του κλάδου και των ασθενών μας οφείλουμε με κάθε τρόπο να το αναδείξουμε και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία άμεση λύση.

Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να είναι πρωτοπόρος στον αγώνα αυτό».