Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκε το πρωί στην 1η Στρατιά στη Λάρισα η τελετή παράδοσης των Πολεμικών Σημαιών στους διοικητές των τεσσάρων σχηματισμών του Στρατού Ξηράς.
«Οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα που θα εμπνέει όλους τους ένστολους» επεσήμανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απονέμοντας τις σημαίες στους Διοικητές της 1ης Στρατιάς, του Δ’ Σώματος Στρατού, του Γ’ Σ.Σ και της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων, αντιστράτηγους κ.κ. Δημόκριτο Ζερβάκη, Γιώργο Καμπά, Δημήτρη Μπίκο και Νικόλαο Μανωλάκο.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος μετά το πέρας της εκδήλωσης ανέφερε πως «στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αναλαμβάνουν και οι τέσσερις αυτοί σχηματισμοί μια ιδιαίτερη αποστολή. Εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο και θα μάθετε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Οι τέσσερις αυτοί σχηματισμοί αναλαμβάνουν ακόμα περισσότερες ευθύνες και βεβαίως με κέντρο τη Λάρισα και την 1η Στρατιά».
«Τιμή και υπερηφάνεια» δήλωσαν ότι αισθάνονται, οι διοικητές των σχηματισμών που παρέλαβαν τις σημαίες και υποσχέθηκαν «να τις υπερασπισθούν με το αίμα τους όπου και όποτε απαιτηθεί».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, εκπρόσωποι κομμάτων και αρχές της τοπικής κοινωνίας.
Η υποδοχή των σημαιών στις έδρες των σχηματισμών θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ert.gr