«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό και στη Συμφωνία των Πρεσπών έβαλε με δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος καθώς υποστήριξε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την Βουλή της ΠΓΔΜ».
Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, υπογράμμισε πως «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από υπουργός Εθνικής Άμυνας». Με τη δήλωση αυτή, φαίνεται πως επιταχύνονται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, καθώς για πρώτη φορά, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός, όχι όταν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά όταν θα ψηφιστεί στη Βουλή των Σκοπίων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει από τη γειτονική χώρα, οι τροπολογίες θα έρθουν στην Ολομέλεια για συζήτηση περί τις 9 Ιανουαρίου ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση μέχρι τα μέσα Γενάρη.
«Θα φύγω από την κυβέρνηση» λέει ο Πάνος Καμμένος που περιστοιχίζεται από ανώτατους αξιωματικούς στην αίθουσα. «Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις και αυτό οδηγεί στην απαξίωση αυτής της συνθήκης. Έτσι και αλλιώς αυτή η συμφωνία είναι νεκρή» είπε ο υπουργός Άμυνας στέλνοντας μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στην γειτονική χώρα.


Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους γείτονες να καταλάβουν ότι «συμφέρον τους είναι να έχουν φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα” και τόνισε πως “θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτό θα τους δώσει το εισιτήριο ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο και στην ευημερία” είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας συγκεκριμένα για τις δηλώσεις από την πλευρά των Σκοπίων ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «με τις τελευταίες δηλώσεις φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση της συνθήκης αυτής που έτσι κι έτσι είναι νεκρή με αυτές τις δηλώσεις που αυτοί κάνουν ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα».
Την ώρα πάντως που ο κ. Καμμένος προχώρησε σε νέες απειλές φέρνοντας ακόμη πιο κοντά χρονικά την παραίτησή του από υπουργός Άμυνας, η κυβέρνηση αγωνία για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται στο κοινοβούλιο.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς εκτόξευσε νέες «ρουκέτες» εναντίον του Π.Καμμένου, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά πεθαμένο».

Τι θα κάνει το Μαξίμου
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου στις τελευταίες δηλώσεις Καμμένου καθώς αν υλοποιήσει τις απειλές του και δεν προχωρήσει σε νέα… κωλοτούμπα, τότε ο πρωθυπουργός θα έρθει σε δυσχερή θέση, πριν καν φτάσει η Συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

(in.gr)