Στις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Καλοκαιρινή Γιορτή Γλυκού στην Πλατεία Κραννώνα της Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με τη  συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές. Καταξιωμένοι επαγγελματίες της περιοχής σε επαγγελματικές υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις θα παρασκευάσουν και θα επιδείξουν νόστιμες συνταγές παρουσία του κόσμου. Οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν τα γλυκά τους, τα οποία θα διαγωνιστούν και θα αξιολογηθούν από επιτροπή ειδικών. Θα υπάρχει η δυνατότητα για τα μικρά παιδιά να παρασκευάσουν γλυκίσματα όπως παγωμένες γρανίτες και δροσερά παγωτά.
Οι συνταγές των γλυκών, ενηλίκων και των παιδιών θα δημιουργήσουν το Τρίτο Βιβλίο "Γλυκές Ιστορίες του Χωριού μας", ένα βιβλίο γραμμένο από όλους τους παρευρισκόμενους. Η πλατεία του χωριού θα είναι διακοσμημένη με χρωματιστά ζαχαρωτά και λαχταριστά γλυκίσματα. Αυτή η εκδήλωση θα έχει μια παραδοσιακή χροιά που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής. Στην πρώτη Γιορτή Γλυκού οι παραδοσιακές συνταγές των γλυκών που προσφέρθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής, εκδόθηκαν στο πρώτο βιβλίο του συλλόγου με τίτλο "Γλυκές Ιστορίες από το όμορφο χωριό μας".
tornosnews.gr