Με ηπιότερους τόνους, αλλά με «σκληρές» εκφράσεις συνεχίστηκε το απόγευμα της Τρίτης η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, όπου και συζητήθηκε το θέμα «για το Δημόσιο Διάλογο και Συμπεριφορές, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης όρων δανείου για τον εξοπλισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΡΑΞΙ, Παναγιώτη Γούλα, μετά την ανάρτηση του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου, κ. Φάνη Χατζηγρίβα, έπειτα και τη μη έγκριση του δανείου για την ανανέωση του στόλου στην καθαριότητα.

Καλογιάννης: «Καταδικαστέο αυτό που έκανε ο κ. Χατζηγρίβας»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης , ζητώντας από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, «να βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό τους» για να μην υπάρξει οποιαδήποτε πόλωση, παρά τις σκληρές εκφράσεις που δέχθηκε.

Μάλιστα καταδίκασε την ενέργεια του κ. Χατζηγρίβα λέγοντας, «Όταν το έμαθα, ζήτησα άμεσα από τον σύμβουλο μου να την κατεβάσεις και να κάνει τη διορθωτική δήλωση, ενώ συνέχισα ζητώντας από όλους να ρίξουν τους τόνους. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό από τον κ. Χατζηγρίβα είναι καταδικαστέο».

Ενώ συνέχισε, «ο δήμαρχος έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργεί και κρίνεται όχι από μια στιγμή, αλλά από την πορεία του. Υπάρχουν όμως και όρια στην πολιτική διαδικασία. Έγινα από ένα σημείο και μετά ο διαπλεκόμενος, αυτός που παίρνει μίζες κι αντιδημοκρατικός.

Εγώ ζητώ να προστατευθεί ο θεσμός. Εγώ σαν Καλογιάννης δεν χρειάζομαι υπεράσπιση. Αλλά τον θεσμό πρέπει να τον προφυλάξουμε. Τον κ. Χατζηγρίβα τον εγκάλεσα κι έτσι πράττω σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ζητώ από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να σκέφτονται ανάλογα.

Σήμερα ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις. Όλες αυτές δεν συνάδουν μ’ αυτά που λέω τώρα. Όλοι θα κριθούμε και δυστυχώς στη Λάρισα το τελευταίο διάστημα η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται έτσι».

Καραλαριώτου: «Μαύρη κηλίδα το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο»

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, χαρακτήρισε «μαύρη κηλίδα το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο», ενώ αναφέρθηκε σε λογοκρισία της δημοτικής αρχής θέτοντας το ερώτημα, «σε τι καθεστώς γίνονται όλα αυτά;» προς τον δήμαρχο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν γίνεται να ακολουθούν αυτά που βλέπουμε, επειδή η αντιπολίτευση δεν συμφώνησε. Ο κ. Καλογιάννης σε ανάρτηση στο Facebook έγραψε «πως εμείς τιμωρούμε την πόλη» επειδή σαν αντιπολίτευση δεν συμφωνούμε. Ποιος είπε ότι έχετε το αλάθητο; Εμείς προστατεύσαμε την πόλη ένα δάνειο που θα την χρέωνε».

Ενώ συνέχισε για την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Γούλας. «Η επίθεση του κ. Χατζηγρίβα, του έμμισθου συμβούλου σας, στοχοποίησε τον κ. Γούλα. Δεν μιλάτε όμως γι’ αυτή την επίθεση, αλλά ασκείται λογοκρισία. Σε τι καθεστώς γίνονται αυτά;».

Καταδίκασαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις

Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την ενέργεια του κ. Χατζηγρίβα.  Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Πέτρος Κρίκης, ανέφερε, «όταν στοχοποιείται κάποιος δημοτικός σύμβουλος και δέχεται επίθεση χωρίς πολιτικά επιχειρήματα δεν γίνεται να αθωωθεί.

Με τον επικεφαλής της «Ορμής Ανανεώσης», Νίκο Γαμβρούλα, να δηλώνει, «καταδικάσαμε αυτή την επίθεση από την πρώτη στιγμή. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως ο κ. δήμαρχος δεν καταδίκασε άμεσα αυτή την ενέργεια και φτάσαμε σήμερα να συζητάμε αυτό το γεγονός». Ενώ ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν», Κώστας Βαϊούλης είπε, «μιλούμε για τα όρια του δημοκρατικού λόγου και η χθεσινή τοποθέτηση του δημάρχου δείχνει πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία.».

Τέλος, ο Παναγιώτης Γούλας, εξήγησε πως η παράταξη του κι ο ίδιος προσωπικά δέχθηκαν μία επίθεση αν και δεν καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής, ζητώντας και από τον δήμαρχο, Απόστολο Καλογιάννη, να καταδικάσει αυτή την επίθεση κάτι που έγινε.

Ψήφισμα μετά την διαμαρτυρία για την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων Κοιλάδας

Διαμαρτυρία και ψήφισμα για την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων Κοιλάδας ετοιμάζει ο δήμος μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου. Η διαμαρτυρία θα κοινοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

tinealarissa.gr