Απορρίφθηκε η αγωγή της κας Καραλαριώτου την περασμένη Παρασκευή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας κατά του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η κ. Καραλαριώτου ζητούσε 100.000 ευρώ για «αποκατάσταση ηθικής βλάβης», μετά από έντονη συνεδρίαση πριν από δύο χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο σε μία συζήτηση για το Πάρκο των Ευχών.

Σήμερα ο Απόστολος Καλογιάννης ενημέρωσε πως η απόφαση «είναι πλήρης δικαίωση των απόψεων του», αλλά θέτει κι όρια για να μην δημιουργηθεί ξανά ένα τοξικό περιβάλλον στη πόλη.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, έμαθα ότι υπήρξε η απόφαση επί της προσφυγής της αγωγής της κ. Καραλαριώτου εναντίον του Δημάρχου και τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν μέσα σε ένα τοξικό κλίμα πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για μια αγωγή που ήταν ένα πρωτόγνωρο ζήτημα καθώς επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε στο δικαστήριο το Δήμαρχο και ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια ενός πολιτικού διαλόγου που μπορεί να έχει στοιχεία αντιπαράθεσης, μπορεί να έχει στοιχεία ευπρέπειας, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέτοιες στιγμές έντασης υπάρχουν και είναι κρίμα που πορεύθηκε ο Δήμος της Λάρισας μέσα από μία τέτοια αγωγή έως και τις εκλογές μέσα σ’ ένα τοξικό κλίμα με χαρακτηρισμούς και με όσα άκουσαν οι συμπολίτες.

Όπως και τότε έτσι και τώρα δηλώνω, πορεύτηκα και θα πορευτώ με σοβαρότητα, εντιμότητα κι ευπρέπεια στα πλαίσια της θεμιτής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου, είναι μία πλήρης δικαίωση των απόψεων μου κι αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσει ο καθένας. Επίσης βάζει τα δικά του όρια στην απόφαση στις εξελίξεις που έχουν σχέση με τον πολιτικό διάλογο.

Αυτό το περιβάλλον εκτιμώ πως έκλεισε στις εκλογές και πρέπει οι δυνάμεις τις αντιπολίτευσης, η δημοτική Αρχή κι όλοι όσοι εμπλέκονται να μην επαναλάβουν στα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Η ενότητα της πόλης μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που πορεύεται ο Δήμος Λαρισαίων μέσα από τα μνημόνια πρέπει να δημιουργούν ενότητα και άνοδο της πόλης».

Τέλος, η κ. Καραλαριώτου θα κληθεί να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα ύψους 2.000 ευρώ.

tinealarissa.gr