Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», διοργανώνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου θερινό Σχολείο με τίτλο: “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν.
Για το λόγο αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς/εκπρόσωποι συλλόγων και οργανισμών που επιθυμούν να πλαισιώσουν με την παρουσία τους το Συμπόσιο και να παρουσιάσουν το έργο τους ή/και καλές πρακτικές, (μέσω ενημερωτικού υλικού, φυλλάδια - αφίσες -  banner - προβολή video), να επικοινωνήσουν με την κα. Βάσια Νημά, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στο τηλ.: 2410680205 έως την Τρίτη 12 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο των εργασιών για τις Πόλεις που Μαθαίνουν το Σάββατο 16 Ιουνίου, από τις 9:00π.μ. έως τις 5:30μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο – Διεθνής συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από ελληνικές και ξένες πόλεις – μέλη του Δικτύου στις θεματικές ενότητες:
•    Πράσινες και Υγιείς Πόλεις.
•    Κοινωνική Συνοχή.
•    Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα.
•    Πολιτισμός.
•    Νέες Τεχνολογίες.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Για την προεγγραφή στο Συμπόσιο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://learninglarissa2016.wordpress.com/proeggrafi2018/.
Το “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος: Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».