Όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δεν χάνει ευκαιρία να εξάρει την ανιδιοτελή προσφορά του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των Νοσοκομείων της πόλης μας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, αφού απαρέγκλιτα και αταλάντευτα πιστεύει σε ένα ισχυρό ΕΣΥ, με ξεκάθαρα δημόσιο χαρακτήρα, χωρίς να διστάσει να έρθει ακόμη και σε κόντρα με συντρόφους του πολιτικού χώρου της, όταν θεώρησε ότι με τη στάση τους εμφιλοχωρούσαν πολιτικές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας «από την πίσω πόρτα».

Πρόσφατα, και με αφορμή μικρή περιπέτεια υγείας μέλους της οικογένειάς της, η Λαρισαία πολιτικός πέρασε τη νύχτα της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και κατέγραψε τις σκέψεις της στο facebook της, κάνοντας ,εκτενή αναφορά στη Διευθύντρια των  επειγόντων του Πανεπιστημιακού Γεωργία Παπαδάμου, την οποία χαρακτήρισε  «απόκτημα» για το νοσοκομείο μας,  καθώς και στον αγώνα όλων των γιατρών και εργαζομένων,  έναν αγώνα που όπως κι η ίδια τονίζει, ξεκινά από την αντίληψη ότι «η υπόθεση της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρή, για να μην είναι υπόθεση όλων ανεξαιρέτως των πολιτών».

Το post της Λαρισαίας βουλευτή:

….Ένα βράδυ στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού

Από χθες βράδυ, μέχρι σήμερα τα ξημερώματα βρέθηκα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας… μια ίωση ενός μέλους της οικογένειάς μου, με έφερε στα επείγοντα του εφημερεύοντος νοσοκομείου μας. Όλα πήγαν καλά, συν Θεώ. Είχα τη δυνατότητα όλες τις ώρες αναμονής στο νοσοκομείο, να έρθω σε πολύ κοντινή επαφή και να παρατηρήσω μια σειρά πραγμάτων στα επείγοντα.

Δηλώνω πραγματικά περήφανη και εντυπωσιασμένη, με την τάξη που επικρατούσε, παρά το πλήθος του κόσμου που συνέρρεε. Όλοι τους πραγματικοί λειτουργοί, από τη Διευθύντρια, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τα παιδιά που φυλάσσουν την είσοδο – όλοι τους απίστευτοι! Αυθεντικά ευγενικοί με όλο τον κόσμο, με αγάπη στους ηλικιωμένους, με γνήσιο ενδιαφέρον για τους αρρώστους, με υπομονή στις παράλογες απαιτήσεις και με πολύ μεγάλη προσοχή σε κάθε περιστατικό, αλλά και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία.

Αυτά έβλεπε ο κόσμος και τήρησε τη σειρά επίσης με ευλάβεια, χωρίς παράπονα, με υπομονή και τηρώντας κάθε μέτρο ασφάλειας, αναμένοντας όλοι οι συνοδοί στην αυλή. «Ψυχή» και εμπνεύστρια η παθολόγος και διευθύντρια του ΤΕΠ (Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κα Γεωργία Παπαδάμου,  γνωστή για τον  τεράστιο αγώνα της όλους τους προηγούμενους μήνες, τον οποίο συνεχίζει και τώρα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια γιατρός - κόσμημα για το χώρο της υγείας και ένα πραγματικό απόκτημα για το Νοσοκομείο μας,  δεν έφυγε λεπτό από την πρώτη γραμμή. Μαζί της, η ομάδα της, ήσυχα, όμορφα και απλά, αντιμετώπισαν  τα εύκολα και τα δύσκολα. Έφυγα από το Νοσοκομείο, με τη σκέψη μου σ’αυτούς τους λειτουργούς, της κάθε μέρας, της πρώτης γραμμής, που έχουν κι αυτοί οικογένειες, έχουν κι αυτοί αγαπημένους, αλλά προτάσσουν όλους τους άλλους, ΕΜΑΣ! 

Μαζί με τη σκέψη αυτή, η τελευταία εικόνα μου, ήταν το πανό των νοσοκομειακών γιατρών του Πανεπιστημιακού, στην είσοδο των επειγόντων, που καλούν «ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ».  Μα δεν είναι απολύτως αυτονόητο αυτό που λένε ; Είναι ΔΙΚΟ ΜΑΣ  το νοσοκομείο, ανήκει στους πολίτες και στον τόπο μας. Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του, είναι   στοιχειώδες χρέος του καθένα μας και  αυτονόητο καθήκον όλων μας».