Στην πρωινή, ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, "Σήμερα", μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Γουργουλιάνης, για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Λάρισα στο μέτωπο του κορωνοϊού. 

Αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση και στην αντιμετώπισή τους στα νοσοκομεία της Λάρισας εξήγησε πως, κυρίως, ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας με συνοδά νοσήματα έχουν ανάγκη εντατικής φροντίδας στις ΜΕΘ, ωστόσο και οι νεότερης ηλικίας μπορεί να διασωληνωθούν, τονίζοντας ταυτοχρόνως, πως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κενή ΜΕΘ στην Λάρισα. 

Καθώς η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού είναι πολύ μεγάλη, οι νέοι της Λάρισας που νοσούν είναι πάρα πολλοί, γεγονός που αποδίδεται και στην έντονη κοινωνική ζωή του προηγούμενου διαστήματος, που χαρακτηρίζει πάντα την πόλη. 

Σχετικά με την συνολικότερη εικόνα που παρουσιάζει η Λάρισα και κατά πόσο αυτήν έχει κοινά στοιχεία με την αντίστοιχη την Θεσσαλονίκης, ο Κ. Γουργουλιάνης απάντησε πως "μάλλον την έχουμε περάσει την Θεσσαλονίκη. Καθώς η Λάρισα είναι μια μικρότερη περιοχή από εκείνη της συμπρωτεύουσας, αναλογικά με τους αθενείς και τις κλίνες ΜΕΘ που είναι γεμάτες, βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση". 

Στο μέτωπο της καθημερινής μάχης που δίνεται στα νοσοκομεία προκειμένου να εξευρεθεί κενή κλίνη ΜΕΘ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε πως λόγω της έλλειψής τους βασικός στόχος των ιατρών είναι να κρατούν για λίγες ώρες τους ασθενείς σε απλές κλίνες μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στην εντατική, αφού η μεταφορά διασωληνωμένων σε νοσοκομεία άλλων πόλεων είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Παρ΄όλα αυτά όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κ.Γουργουλιάνης, "μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε". 

Τέλος, σχετικά με τα μέτρα του lockdown και τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους που θα επιφέρουν την μείωση των κρουσμάτων, ο Κ.Γουργουλιάνης είπε πως από τις 21 Νοεμβρίου θα αρχίσει να διαφαίνεται η σταδιακή τους πτώση, αφού το κλείσιμο της εστίασης αποφασίστηκε 14 ημέρες πριν, στις 7 Νοεμβρίου.  Ωστόσο, θεωρεί πως η υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο τον νοσοκομείων θα διαρκέσει για περίπου έναν μήνα ακόμη.