Ένα ιστορικό ημερολόγιο με τίτλο «Η ελληνική επανάσταση του 1821 - 200 χρόνια μετά, οι τόποι του Αγώνα» εκδίδεται και παραδίδεται στο κοινό της Λάρισας, ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Πρόκειται για μια ιδέα της γιατρού Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου, η οποία είχε ως πηγές την «Ιστορία του ελληνικού έθνους», του Κ. Παπαρρηγόπουλου και αυτήν της Εκδοτικής Αθηνών, ενώ αποκτά σάρκα και οστά ή μάλλον χαρτί και μελάνι, μετά από μια πορεία πολλών μηνών, γεμάτη καθυστερήσεις και δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού  και των διαδικασιών για την εξασφάλιση των κατάλληλων αδειών από Εφορείες Αρχαιοτήτων και αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

Η έκδοση του ημερολογίου υποστηρίχτηκε οικονομικά και υλοποιείται από τον όμιλο «Animus ΑΕ», το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, τα Ενωμένα Φροντιστήρια, το Καφενείον ΓΗ και τον Ν. Αγγελόπουλο – ψύξη κλιματισμός.

Το ιστορικό ημερολόγιο δε θα πωλείται, θα δοθεί δωρεάν σε φορείς, Συλλόγους και βιβλιοθήκες, από την υπεύθυνη, κιν. τηλέφ. 6977554830 και από το ΠΟΚΕΛ pokel.larisas@gmail.com