Με ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη, το μέλος Π.Ε. και Συντονιστής Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ. Ηρακλής Γερογιώκας, αναφέρει τα εξής:

"Είναι ντροπή για την Λάρισα, 5η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, να ακούγεται στο Δημοτικό της Συμβούλιο από το στόμα του πρώτου της πολίτη , του Δημάρχου κ. Καλογιάννη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «επιδίδεται σε όργιο καταστολής».

Κύριε Δήμαρχε, συμμερίζομαι την ανάγκη σας να είστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης έφερε στο φως την αέναη προσπάθειά σας να πείσετε τόσο τον αστικό κόσμο της πόλης όσο και την άκρα αριστερά ότι είστε ένας αυτούς.

Όπως σε όλες τις παράλληλες σχέσεις όμως, η αλήθεια αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται. Παρασυρόμενος από την Εφημερίδα των Συντακτών η οποία πρόσβαλε τις αριστερές σας καταβολές, αποφασίσατε να λαϊκίσετε, διαλέγοντας και την πλευρά που θα σας πίστευε πιο εύκολα.

Κύριε Δήμαρχε, είναι προφανές ότι γίνεται μία παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας. Είναι επίσης γνωστό ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου η αστυνομία έχει αναλάβει το πολύ επίπονο για αυτήν έργο της τήρησης των αναγκαίων αυτών μέτρων. Το να επιδίδεστε σε ακροαριστερές ρητορείες περί «καταστολής» σας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τις ανάγκες των συμπολιτών.

Η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθεί  μέσω της τήρησης των μέτρων να σώσει ζωές. Αυτό είναι το ζητούμενο. Με την θέληση του Θεού, του χρόνου θα κάνουμε και παρελάσεις, θα γιορτάσουμε και το Πολυτεχνείο, θα εκκλησιαστούμε και ό,τι άλλο επιθυμεί ο καθένας μας. Προς το παρόν, τηρούμε τα μέτρα, προσευχόμαστε και ελπίζουμε.

Σεβαστείτε την υπερπροσπάθεια που κάνουμε όλοι.

Καλά Χριστούγεννα."