Ημερίδα με θέμα «Διαμόρφωση προγραμμάτων: Δυνάμεις προσδιορισμού και συμμετοχή στην ευκαιρία» διοργανώνει το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Θεσσαλίας «Μάστερ στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων".

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Πανεπιστημιούπολη του ΤΕΙ Θεσσαλίας, την Παρασκευή 1 Απριλίου από τις 11:00 – 13:30 με κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή ΑΠΘ, πρώην ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Τσουκαλά, που είχε αναλάβει σημαντικές σχετικές δράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, την ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία χειρίζεται σήμερα αντίστοιχα θέματα στο Ευρωκοινοβούλιο και τον ευρωβουλευτή κ. Κων. Χρυσόγονο με συναφή θεματικά χαρτοφυλάκια.

Με εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία θα τοποθετηθούν επίσης οι Πολυτίμη Γραβάνη, εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που θα μιλήσει για τη διαμόρφωση του ΠΕΠ Θεσσαλίας και Βασίλειος Τσιώνας, πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), που θα μιλήσει για τη συμμετοχή του ΤΕΕ στη διαμόρφωση του ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Στο πλαίσιο της ημερίδας οι ομιλητές πρόκειται να επιχειρήσουν να απαντήσουν σειρά κρίσιμων ερωτήσεων, όπως ενδεικτικά για το πως ορίζονται τα προγράμματα σε ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, γιατί είναι κρίσιμη η κατανόηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων, ποιες είναι σήμερα οι κατευθυντήριες γραμμές των προγραμμάτων που αφορούν την περιφέρεια Θεσσαλίας, πως αξιολογείται η έως σήμερα επίδοση των ευρωπαϊκών, εθνικών και περιφερειακών προγραμμάτων, ποιες δυνάμεις επηρεάζουν τη διαμόρφωσή τους και πως μπορούν να εμπλακούν οι ενδιαφερόμενοι κ.α.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό ενώ θα παραστούν και θα ενημερωθούν οι επιχειρηματικοί φορείς, αλλά και εκπρόσωποι δήμων και φορέων της περιοχής. Ενδεικτική του ενδιαφέροντος είναι και η συμμετοχή στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού.   

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (τηλ: 2410-684708, 709, postgraduate@teithessaly.gr), αλλά και στο http://de.teithessaly.gr/master.