Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έκανε λόγο για την ανάγκη συνέργειας, ενότητας και συνένωσης δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο τα εμπόδια, που φρενάρουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα έργα ζωής για την άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου, αφού όλοι αναγνωρίζουμε ότι χωρίς νερό δεν υπάρχει αύριο για τον τόπο μας.

Τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα έργα του Άνω Αχελώου και για τα αρδευτικά στην Θεσσαλία χαιρετίζουμε με ικανοποίηση, τόσο γιατί βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση επίλυσης του αρδευτικού προβλήματος, όσο και γιατί στοχεύουν στην αποτροπή των κινδύνων ερημοποίησης, που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία.

Ωστόσο, επειδή είναι γνωστό ότι τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο έχουν  βρεθεί μπροστά σε πολλά εμπόδια και δυσκολίες και η επίλυση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας καθυστερεί για πολλές δεκαετίες, πρέπει  όλοι οι Θεσσαλοί να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Η ιδέα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, που μετρά σχεδόν 100 χρόνια, θα μπορούσε να υλοποιηθεί συντομότερα, αν εκτός των άλλων αντικειμενικών δυσκολιών, είχε εξασφαλιστεί η σύμπνοια και το ομαδικό πνεύμα μεταξύ των Θεσσαλών.

Τονίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί με τον ίδιο ζήλο όλα τα αναγκαία υδατικά έργα και ταυτόχρονα να συνεργάζεται με όλους τους φορείς της Θεσσαλίας".