Ομόφωνα απέρριψε το χωροταξικό σχεδιασμό του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προτείνει το υπουργείο, η σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί  στη Λάρισα.

Στο θεσμικό κομμάτι έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία (21ψήφοι υπέρ της πρότασης της πρυτανείας και 6 υπέρ της πρότασης του υπουργείου) η εισήγηση του πρύτανη Ξενοφώντα Σπηλιώτη που αναφέρει ότι η πρόταση του υπουργείου δεν γίνεται αποδεκτή στο μεγαλύτερο μέρος της και δεν αποτελεί βάση για συζήτηση.
Σε ότι αφορά το χωροταξικό η σύγκλητος επιμένει στην πρόταση της πρυτανείας του ΤΕΙ που ζητά να παραμείνουν ως έχουν τα τμήματα Δασοπονίας και Τεχνολογίας και σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα και να μην μετακινηθεί το τμήμα Διατροφολογίας και διαιτολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα, ενώ για το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων της Καρδίτσας, η πρόταση της συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, είναι στο νέο πανεπιστήμιο να ενταχθεί στη Γεωπονική σχολή με 5ετή φοίτηση και όχι στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο με 4ετή φοίτηση. Επίσης ζητά να παραμείνει στα Τρίκαλα το τμήμα πολιτικών μηχανικών συντήρησης κτιρίων.
Σε ότι αφορά τη Λάρισα, η πρόταση της πρυτανείας του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το νέο πανεπιστήμιο είναι να ιδρυθούν επιπλέον δύο πολυτεχνικά τμήματα στη Λάρισα (Ηλεκτρολόγων –ηλεκτρονικών υπολογιστών και Χημικών Μηχανικών ) στη θέση της πρώην ΣΤΕΦ κ. Επίσης να ιδρυθεί πανεπιστημιακό τμήμα τουριστικών επαγγελμάτων αντί του Βόλου στη Λάρισα και να μην καταργηθεί το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων στη Λάρισα.

thessaliatv.gr