Συνάντηση με την υφυπουργό αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας κα Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της με μέλη της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ψυχική υγεία έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων όπως και οι σωματικές ασθένειες.Η ψυχική υγεία αντιμετωπίζεται όπως και η σωματική υγεία από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που αναπτύσσει εργαλεία και δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των ψυχικών διαταραχών.

Η αναβάθμιση του τομέα ψυχικής υγείας είναι ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Υγείας με βασικό στόχο τη διασύνδεση όλων των υπηρεσιών ψυχικής υγείας της χώρας, προκειμένου να υπάρχει συνεργασία και συνέχεια στην ψυχιατρική φροντίδα όλων των πολιτών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο προϋπολογισμός για τη χρηματοδότηση της ψυχικής υγείας αυξήθηκε κατά 62%, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας».

Εξαιρετικές δράσεις έχει υλοποιήσει το υπουργείο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 στην ψυχική μας υγεία. Για τους συμπολίτες μας που αναζητούν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη λειτουργεί δωρεάν τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

Η επικοινωνία είναι ανώνυμη και εμπιστευτική.

Υλοποιούνται προγράμματα κατάρτισης για την κοινωνική/συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα παιδιών και εφήβων στο πλαίσιο της πανδημίας.

Αναπτύσσεται πλατφόρμα παρακολούθησης των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ψυχική Υγεία των νέων.

Αναπτύσσονται επίσης προγράμματα εξ’ αποστάσεως ψυχοεκπαίδευσης και στήριξης της οικογένειας και της κατ’ οίκον βοήθειας των φροντιστών των παιδιών και των εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Πρόσφατα η κα Ράπτη επισκέφτηκε το νομό της Λάρισας και είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά δομές και πρόσωπα προκειμένου να διαπιστώσουμε τις ανάγκες τους, να αναδείξουμε το έργο τους και να συντονίσουμε τις μελλοντικές μας δράσεις. Η συνεργασία μου με την κα Ράπτη είναι διαρκής και εξαιρετική και την ευχαριστώ και δημόσια γι’ αυτό.

Για τη Νέα Δημοκρατία η ψυχική υγεία είναι δημόσιο αγαθό στο οποίο όλοι οι άνθρωποι έχουν εξασφαλισμένη και ισότιμη πρόσβαση», δήλωσε η κα Μπίζιου.