Περισσότεροι από εκπρόσωποι 60 εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων της Λάρισας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων και συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που μαθαίνει» και ενόψει της δεύτερης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για την «Πόλη που μαθαίνει» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

 

Επίσης έγινε συζήτηση και για τη δράση κατά του αναλφαβητισμού στη συνοικία της Νέας Σμύρνης υπενθυμίζεται πως, για πρώτη φορά, προγραμματίζεται συνολική παρέμβαση στη συνοικία της Νέας Σμύρνης που αφορά στη λειτουργία τμήματος παρακολούθησης του Γυμνασίου (1ου επιπέδου).

Η παρέμβαση αυτή αφορά σε πολίτες που ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα των Roma και δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (διετούς παρακολούθησης).