Σε ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα" αναφέρονται τα εξής:

«Οι Δημοτικές Εκλογές του 2019 διεξήχθησαν με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, που ψήφισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Το γεγονός αυτό επέφερε μια τεράστια αλλαγή στη σύνθεση των Δημοτικών Συμβουλίων ανά την επικράτεια.

Στη μεγάλη τους πλειονότητα δεν υπήρχε απόλυτη πλειοψηφία των παρατάξεων που εξέλεξαν το Δήμαρχο. Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και στη Λάρισα, όπου οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέχουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του συμβουλίου (28 έδρες στις 49).

Θα περίμενε κανείς η Δημοτική Αρχή του κ. Καλογιάννη να επιλέξει το δρόμο της συναίνεσης, τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα, όπως η σύνταξη και ψήφιση του Προϋπολογισμού. 

Αυτό δυστυχώς δε συνέβη. Η Δημοτική Αρχή της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» , στηριζόμενη  και εκμεταλλευόμενη τις ρυθμίσεις  της σημερινής κυβέρνησης  της ΝΔ για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ,  προχώρησε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μόνη της στη σύνταξη του Προϋπολογισμού, λες και ελέγχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και όλα τα ανωτέρω από μία Δημοτική Αρχή, που αντιπολιτεύεται σκληρά τη σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη την οποία στήριζε ανοιχτά, ενώ παράλληλα υποτίθεται πως αναζητά συγκλίσεις και συνεργασίες….

Ο Προϋπολογισμός του 2022 θα είναι , κατά την εκτίμησή μας, περίπου όμοιος με όλους τους Προϋπολογισμούς της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Θα εκτελεστεί μερικώς, θα αναθεωρηθεί δεκάδες φορές, και δεν θα καλύπτει της ανάγκες της Λάρισας και των πολιτών της.

Πέραν του ΣΒΑΚ, που και αυτό έχει προβλήματα, κυρίως λόγω της έλλειψης νέων χώρων στάθμευσης, κανένα άλλο μεγάλο έργο δεν προχωρά στην πόλη, ενώ απουσιάζουν πλήρως και από τον Προϋπολογισμό του 2022, σχεδιασμοί που αφορούν την ψηφιακή αναβάθμιση της πόλης, τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα στους νέους, αλλά και σχεδιασμοί που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Πόλης με άξονα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. (Αρχαίο Θέατρο, Όλυμπος, Παράλια).

Για τους παραπάνω λόγους η παράταξή μας «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ ΠΡΑΞΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ», με Επικεφαλής τον κ. Π. Γούλα, καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο»