Το κρύο τσουχτερό, ο υπνόσακος δεν αρκεί για να ζεστάνει τα κορμιά των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που έφυγαν ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους για να βρουν μια καλύτερη ζωή μακριά από την κόλαση του πολέμου. Η αγάπη όμως των Λαρισαίων που την εκδηλώνουν με κάθε πρόσφορο μέσο, τους κάνει να ξεχνούν τις κρύες νύχτες του Μαρτίου στη χώρα μας.

Οι 394 που έφτασαν από προχθές στην Λάρισα και διαμένουν στον πρώην εργοστάσιο «ΡΟΚΑ» της οικογένειας Καντώνια προσπαθούν να εγκλιματιστούν αναμένοντας την οριστική τους εγκατάσταση στο κέντρο φιλοξενείας που ετοιμάζεται στο στρατόπεδο «Ευθιμιόπουλος» έξω από την Μάνδρα.

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων όπως και η Περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ και μέ- ρες βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Τη σίτιση ανέλαβε η 110 Π.Μ. ενώ σε νέο κάλεσμα προσφοράς για τους πρόσφυγες ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παραμείνει ανοικτό και σήμερα Σάββατο.

Οι ανάγκες σε τρόφιμα διαμορφώνονται ως εξής και όσοι έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν καλούνται να τα πάνε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου: 

ΤΡΟΦΙΜΑ Γάλατα 1 λίτρου μακράς διαρκείας Γάλατα βρεφική σκόνη (για όλες τις ηλικίες) Τσάι (φακελάκια) Νερό σε μικρή συσκευασία Ατομικούς χυμούς Μαρμελάδες - μέλι σε ατομικές μερίδες Σοκολάτες, μπισκότα, κρουασάν και πραλίνες φουντουκιού σε μικρές συσκευασίες Μπάρες δημητριακών Φρούτα Κομπόστες Κονσέρβες (πλην χοιρινού).

 ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Σαμπουάν και αφρόλουτρα σε μικρές συσκευασίες Σαπούνι Μωρομάντιλα Παιδικές πάνες σε όλα τα νούμερα Σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες Χαρτί υγείας Υγρά μαντηλάκια για ενήλικες, Χαρτομάντιλα Απολυμαντικά (Dettol κλπ) Ταλκ.

 ΕΙΔΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Αντιπυρετικά Αντιβιοτικά σιρόπια Αντιισταμινικά σιρόπια Αλοιφές-κρέμες κορτιζονούχες Αντιμυκητιασικές Αντισηπτικά.

 ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ Φαρμακευτικές κρέμες συγκάματος Μπιμπερό και πιπίλες Κουβέρτες Παιδικά καρότσια Μάρσιπους Βρεφικοί υπνόσακοι Παιχνίδια π.χ. λούτρινα (όχι με μπαταρίες) κ.ά. Είδη δημιουργικής απασχόλησης (μπλοκ ζωγραφικής, υλικά χειροτεχνίας, μαρκαδόροι, κηρομπογιές, ξυ- λομπογιές, κόλλα στικ, χαρτόνια σε διάφορα χρώμα- τα, χαρτί γκοφρέ σε διάφορα χρώματα, σβήστρες, ξύστρες, κ.ά.) Ρούχα Παπούτσια Απορρυπαντικά.