Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Δημοτική Αρχή Λάρισας τα σχέδιά της για τη δημιουργία πολιτιστικών πυρήνων στο κέντρο της Λάρισας. Μετά τον Μύλο του Παππά, που πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε κυψέλη πολιτισμού, με πολλούς φορείς και συλλόγους να δραστηριοποιούνται στον χώρο του, ένας νέος χώρος έρχεται να προστεθεί. 

Το κληροδότημα Καρανίκα που στο παρελθόν στέγαζε τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, την Α’ ΔΟΥ Λάρισας και το Δασαρχείο - στη διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου και Ιωνος Δραγούμη, ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο - «μεταμορφώνεται» και αλλάζει ταυτότητα. Ήδη τους τελευταίους τρεις μήνες σχεδόν τριάντα σύλλογοι της πόλης στεγάζονται στο κτίριο. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης κάνει λόγο για μια προσπάθεια οι σύλλογοι της πόλης που έχουν επιδείξει σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο να ξεδιπλώσουν τις δράσεις τους, να συνεργαστούν και να γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμοι στην κοινωνία της Λάρισας.

Στο ίδιο κτίριο θα μετακομίσουν και οι διάσπαρτες υπηρεσίες της Πολεοδομίας του Δήμου, ενώ το ισόγειο θα μετατραπεί σε χώρο εξυπηρέτησης δημοτών.

Νατάσα Πολυγένη (Ελευθερία)