“Ψήφο” εμπιστοσύνης έδωσαν στη Λάρισα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς αλλά και το αρμόδιο υπουργείο, σε ό,τι αφορά την προαγωγή της οδικής ασφάλειας στην πόλη, καθώς η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που υλοποιεί σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Ο Δ. Λαρισαίων “τρέχει” τα τελευταία χρόνια ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, με παρεμβάσεις και έργα που στοχεύουν τόσο στην αλλαγή νοοτροπίας οδηγών, ποδηλατών και πεζών, όσο και στη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας μέσα στα όρια του Δήμου.

Ήδη, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Λάρισας έχουν μετατραπεί σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, και κάποιοι σε αποκλειστικής κυκλοφορίας, όπως η Μ. Αλεξάνδρου, με στόχο να μειωθεί η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο και να αποδοθούν περισσότεροι χώροι στους πεζούς.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων μήκους 45 χιλιομέτρων με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

Μετά από συνάντηση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη με την πρόεδρο του Ι.Ο.Α Π. Μυλωνάς, Βασιλική Δανέλλη, αποφασίστηκε η περαιτέρω συνεργασία του Δ. Λαρισαίων με το Ινστιτούτο, με την υπογραφή μνημονίου για κοινές δράσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια.

Ήδη, η Λάρισα έχει επιλεγεί από το Ινστιτούτο Π. Μυλωνάς για την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής ασφάλειας του ΟΗΕ, με δράσεις που ήδη ξεκίνησαν.

Σήμερα, υλοποιήθηκε ακόμη μια τέτοια δράση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ με μαθητές παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Στελέχη της Δημοτικής Αρχής, παρουσία και εκπροσώπου της μείζονος αντιπολίτευσης, και η πρόεδρος του ΙΟΑ Π. Μυλωνάς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε νωρίτερα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τόνισαν ότι “η Λάρισα είναι από τις πρώτες πόλεις που υλοποιεί τμηματικά σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας το οποίο προάγει την ασφαλή οικολογική μετακίνηση και τη μη αλόγιστη χρήση αυτοκινήτων στο κέντρο μέσω της δημιουργίας νέων ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαρισαίων υποστηρίζει ενεργά και υλοποιεί τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για όρια ταχύτητας 30km/h εντός πόλης και 20km/h στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας”.

ertnews.gr