Στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πέτρος Κρίκης σχετικά με το θέμα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής ανέφερε τα εξής:
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δ. Λαρισαίων, του συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ, εκφράζουμε τα αυτονόητα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων, κουράγιο στις οικογένειες των τραυματισμένων και των αγνοούμενων και βεβαίως να εξάρουμε τη μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και των εθελοντών των εργατικών σωματείων. Τώρα είναι η ώρα για την πιο πλατιά έκφραση της αλληλεγγύης και της κινητοποίησης για αποκατάσταση των πληγέντων για να μην ξανασυμβεί τέτοιο έγκλημα.
Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κρύψει τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, όπως και τις σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τις ελλείψεις σε μέτρα αντιπυρικής προστασίας, ανεπάρκειας υποδομών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας και τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής, της αξιολόγησης, των πλεονασμάτων και των μνημονίων του κουαρτέτου, θυσιάζει στο βωμό της περιβόητης  «ανάπτυξης» τις λαϊκές ανάγκες.
Η πραγματικότητα που βιώνουν οι δήμοι είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα θέματα πυροπροστασίας σε όλη τη χώρα. Καθώς έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες πυρασφάλειας, όπως η διανοίξεις αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών και η συντήρησή τους σε συνεργασία με τα Δασαρχεία, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν μετακινηθεί και εξασφαλιστεί από τον κεντρικό κορβανά τα απαραίτητα, προσωπικό και κονδύλια.

Πχ. στον Δ. Λαρισαίων πρόσφατα στην οικονομική επιτροπή εγκρίθηκε ένα ευτελές ποσό ύψους 20.000 ευρώ για αυτές τις ανάγκες από το αρμόδιο υπουργείο.
Είναι επιτακτική η ανάγκη της απαιτούμενης χρηματοδότησης των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των δήμων καθώς και των απαραίτητων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την προστασία των δασών, του περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής. Αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις από προηγούμενες απόπειρες συγκέντρωσης χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε σχέση με τη διαχείρισή τους, θα εγκρίνουμε τη μεταφορά από το δήμο μας του ποσού των 50.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό για τις ανάγκες των πυρόπληκτων δήμων της Αν. Αττικής.