Ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου της Λάρισας σχετικά με την οικονομική κρίση, τις προοπτικές εξόδου από αυτή, αλλά και τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία που διαθέτει σήμερα η τράπεζα για επιχειρήσεις πραγματοποίησαν χθες βράδυ σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο της πόλης ανώτερα στελέχη της τράπεζας Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα το πάνελ απαρτίζονταν από την ανώτερη γενική διευθύντρια της Πειραιώς Ευτυχία Κασελάκη τον καθηγητή, πρώην υπουργό και σύμβουλο της διοίκησης Νίκο Χριστοδουλάκη και τον επικεφαλής οικονομολόγο της Τράπεζας Ηλία Λεκκό. 

Εστιάζοντας στην συγκυρία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας οι Νίκος Χριστοδουλάκης και Ηλίας Λεκκός εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι επισημαίνοντας την ανάγκη αύξησης της επενδυτικής δραστηριότητας σε κρίσιμους για την ανάπτυξη τομείς (ενέργεια, μεταφορές και τουρισμό) και της διοχέτευσης ρευστότητας στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε για το χρέος, ούτε για την απασχόληση, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης . Να περιμένει κανείς ότι όλως αιφνιδίως θα μεταβληθεί η στάση των δανειστών ή κάποια μαγική λύση που θα φέρει θέσεις απασχόλησης; Χρειάζονται τολμηρά βήματα και στο επίπεδο της πολιτικής και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει θεσμική διασφάλιση της δημοσιονομικής πολιτικής, να γίνει άνοιγμα των αγορών, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να δοθεί προτεραιότητα όχι σε έναν αδιέξοδο κρατισμό, αλλά στην απασχόληση και σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και να επανέλθουν οι ισορροπίες στο ασφαλιστικό σύστημα» σημείωσε. Αναδεικνύοντας τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, την αποεπένδυση και την ανεργία, τόνισε πως η επανάκαμψη του επενδυτικού κλίματος, μπορεί να επιτευχθεί την επόμενη πενταετία εφόσον δοθούν κίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων και ενθαρρυνθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, διευθυντές καταστημάτων της Πειραιώς και  κάποιοι αιρετοί επίσημοι.

Ακολούθησε κοκτέιλ.