Αφού ο κορωνοϊός δεν μας αφήνει να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα από κοντά, εμείς θα τον «γλεντήσουμε» διαδικτυακά, με μια παράσταση εμπνευσμένη από την πανδημία και την καραντίνα στην οποία είμαστε εξαιτίας της, πολύ «διδακτική» και άκρως διασκεδαστική.

Με αυτή την παράσταση του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα ξεκινά και το φετινό εορταστικό διαδικτυακό πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, για να ξορκίσουμε το κακό και να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να περάσουμε κι αυτά τα Χριστούγεννα μαζί!

Όσοι φίλοι του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα δεν κατάφεραν να τη δουν τo καλοκαίρι στην «Αυλή του Μύλου» λόγω του περιορισμού των θέσεων και όσοι θέλουν να την ξαναδούν χωρίς το άγχος των αποστάσεων και της μάσκας, μπορούν να την απολαύσουν από το κανάλι μας στο YouTube, από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί και για όσο θέλουν άνευ κόστους.

Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο με όρους τηλεοπτικούς, χωρίς διακοπές, χωρίς διάλειμμα, με αγάπη και πολύ μεράκι.

https://www.youtube.com/watch?v=mgV3MYFabQg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Jilxbf6qSDD4LygkdI8y6JxoblRyO23kxq2VtOC8w_mP5HV6TIHVHOfc

Υπόθεση

Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κακό Λύκο κόλλησε… κορωνοϊό και το δάσος χρειάζεται άμεσα… απολύμανση!

Η δική μας Κοκκινοσκουφίτσα, παίρνει το καλαθάκι της για να το πάει στη γιαγιά της που βρίσκεται σε… καραντίνα.

Στον δρόμο της όμως, μπλέκεται με τον Κακό Λύκο Κορώνα.

Θα τα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να ξεγελάσει τον Λύκο;

Θα καταφέρει ο Λύκος να… κολλήσει τη γιαγιά;

Τι παθαίνει ο φόβος μας όταν τον ψεκάζουμε;

Την παράσταση διακόπτουν με έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Σφόδρας ο Μειλίχιος και ο υφυπουργός Νίκος Σκορδαλιάς ο Μενουμεσπίτης.

Συντελεστές

Κείμενο, κούκλες, ειδικές κατασκευές, μουσική επιμέλεια, ερμηνεία: Φωτεινή Καλούδη.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Καρυδάκη

Κάμερες: Αλέξανδρος Χαρτώνας

Μοντάζ: Δημήτρης Βάλλας

Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, σε συνεργασία με το Musica Videos