Τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τίμησε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ)  και ο Ναυτικός Ομιλος Λάρισας (ΝΟΛ) για την διεξαγωγή στην Λάρισα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’ που πραγματοποιήθηκε, πριν μέρες,  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.

Την τιμητική πλακέτα απένειμαν στο Δήμαρχο ο πρόεδρος του ΝΟΛ και μέλος του ΔΣ της ΚOE κ. Γιώργος Κατσαντώνης και o γεν. γραμματέας του ΝΟΛ κ. Κων. Νιανιόπουλος, ενώ παρόντες στην συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Θ. Αδαμόπουλος και Μιχ. Αναστασίου.

Το Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, είναι μια σύγχρονη αθλητική υποδομή με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που δίνει τη δυνατότητας να προσελκύει μεγάλες και σημαντικές εθνικού χαρακτήρα διοργανώσεις, με ό,τι θετικό σημαίνει αυτό για την τοπική οικονομία. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’ πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου
Λαρισαίων και  του Ν.Ο.Λ. και αυτό συμμετείχαν 250 αθλήτριες από όλη τη χώρα και μαζί με τους συνοδούς των αθλητριών οι φιλοξενούμενοι στην πόλη της Λάρισας έφτασαν τα 1.000 άτομα.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας είναι η διοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων Κολύμβησης Master στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων, η δημοτική αρχή Καλογιάννη το Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας ήταν ημιτελές.

Πρόκειται ούτως ή άλλως για ένα πολύπαθο έργο το οποίο κόστισε συνολικά 6 εκατ. ευρώ. Το έργο δρομολογήθηκε το 2002 και χρηματοδοτήθηκε σε πρώτη φάση με 3 εκατ. από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004». Το 2013 η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζήτησε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να υπάρξει νέα χρηματοδότηση.

Το 2015 με στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου και από κοινού χρηματοδότηση δρομολογήθηκε η ολοκλήρωσή του. Οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητήριου εγκαινιάστηκαν στα τέλη του 2017.   

Ακολούθησε απο το Δήμο Λαρισαίων, νέο έργο για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Κολυμβητηρίου, με την κατασκευή τριών νέων αθλητικών χώρων (γήπεδα τέννις και beach volley), ενώ διαμορφώθηκε και ο χώρος στάθμευσης. 

Η παρέμβαση του Δήμου στην ιδιαίτερα αυτή σημαντική αθλητική υποδομή για την πόλη, θα συνεχιστεί με νέο έργο για τη διαμόρφωση των γραφείων του Κολυμβητηρίου.