Με μια συμβολική κίνηση μέλη της ΚΝΕ νωρίς το πρωί  κρέμασαν 3 γιγιγαντοπανό σε Δημαρχείο, Περιφέρεια και  στο κτίριο της Ιατρικής σχολής, σηματοδοτώντας την έναρξη  του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Από νωρίς το πρωί σήμερα, λίγες ώρες πριν  φτάσουν στο χώρο της κατασκήνωσης τα πρώτα πούλμαν με τους κατασκηνωτές για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, μέλη της ΚΝΕ, κρέμασαν 3 γιγιγαντοπανό σε κεντρικά σημεία της Λάρισας, θέλοντας να κάνουν γνωστό στο λαό και τη νεολαία της πόλης το αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό συναπάντημα της ΚΝΕ στο Στόμιο και  το μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης που  αυτό στέλνει.

Η αρχή έγινε στο δημαρχείο με το σύνθημα που γραφόταν στο γιγαντοπανό, «Το νομοσχέδιο –έκτρωμα για τις διαδηλώσεις δεν θα εφαρμοστει- οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή», να στέλνει το μήνυμα , πως η νεολαία μαζί με το λαό , κόντρα στην επιχείρηση φίμωσης, περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την πάλη τους θα ακυρώσουν στην πράξη το κατάπτυστο νομοσχέδιο .

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της περιφέρειας όπου ανάρτησαν γιγαντοπανό με σύνθημα «Έξω οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ούτε γη –ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». 

Με αυτό τον τρόπο έστειλαν ηχηρό μήνυμα ανυποχώρητης μάχης ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε στόχο και μαγνήτη μεγάλων κινδύνων για το λαό και τη νεολαία.

Άλλωστε στην περιοχή που επιλέχτηκε φέτος για το Διήμερο, είναι γνωστό ότι βρίσκονται τα αμερικανικά drones στην  110 ΠΜ στη Λάρισα και τα επιθετικά τους ελικόπτερα στο στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Τέλος στο κτίριο της Ιατρικής σχολής, στην πλατεία Ταχυδρομείου , κρέμασαν γιγαντοπανό με σύνθημα « Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας του λαού». 

Στον αντίποδα των ημίμετρων - κοροϊδία της κυβέρνησης και της «ατομικής ευθύνης» - κρατικής ανευθυνότητας, που προκαλούν δικαιολογημένα την ανησυχία στους εργαζόμενους και το λαό, η ΚΝΕ έστειλε το μήνυμα πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στην  πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων  και της υγείας του λαού."