Η Λάρισα αποτελεί τον πρώτο σταθμό της εκστρατείας «Κίνηση ‘Μαστ’ για τον καρκίνο του Μαστού!» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε), που πραγματοποιείται με την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ). Πολύτιμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ELPEN, η οποία ανέλαβε την επισκευή και επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου (ΚΜΜ) της Ε.Α.Ε και στηρίζει το πολύτιμο ταξίδι της σε έναν μεγάλο αριθμό πόλεων της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Σε μια δράση ειλικρινούς κοινωνικής ευαισθησίας προχωρά η πρωτοπόρος Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία, ELPEN, χορηγώντας το έργο της Ε.Α.Ε και σηματοδοτώντας τη συμπλήρωση 50 χρόνων διαρκούς δραστηριοποίησής της στην παραγωγή φαρμάκων και την έρευνα καινοτόμων θεραπειών.Πρόκειται για μια κίνηση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, καθώς η χορηγός εταιρεία δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα. 

Η πενηντάχρονη πορεία της η ELPEN αποδεικνύει στην πράξη, πως η παρουσία της στην ελληνική κοινωνίααποτελεί προϊόν κοινωνικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η σύμπραξή της με την Ε.Α.Ε αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς ενεργειών κοινωνικού χαρακτήρα, οι  οποίες βασίστηκαν στο όραμα του ιδρυτή της, κ. Δημήτρη Πενταφράγκα για διαρκή προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένα από τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε) που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η πρωτοπόρος Ελληνική φαρμακοβιομηχανία εστιάζοντας στους άξονες Περιβάλλον, Πολιτισμό, Εκπαίδευση, Αθλητισμό και Φιλανθρωπία.

Εκστρατεία ενημέρωσης «Αποστολή ‘Διαβήτης’. Είσαι μέρος της λύσης. Γίνε μέλος της Ομάδας!», με στόχο τη διάδοση του μηνύματος για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής για την πρόληψη του Διαβήτη. 

«Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία», με στόχο την ενημέρωση των μαθητών γύρω από τις Πρώτες Βοήθειες  και την πρόληψη ατυχημάτων. 

«Ομάδα Αιγαίου», μια δράση την οποία η ELPEN στηρίζει εδώ και 15 χρόνια, ενώ το 2015 προσέφερε υλικό για τον εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου Αστυπάλαιας.

Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την προστασία των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στην καθημερινότητα της Ελλάδας.

Η ELPENπαρέχει ουσιαστική στήριξη και στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας, καθώς εδώ και 20 χρόνια διαθέτει το μεγαλύτερο εργαστήριο Πειραματικής - Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Με τον τρόπο αυτό, εκφράζει έμπρακτα την ευαισθησία της απέναντι στους Έλληνες ερευνητές μέσω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της και των υποτροφιών που προσφέρει.

Η πρωτοπόρος Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία κατάφερε επίσης να αυξήσει το προσωπικό της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης,προβάλλοντας αντίσταση στο ρεύμα των μαζικών απολύσεων. Σήμερα, διαθέτει 900 άτομα προσωπικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της απασχόλησης στη χώρα μας και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.