Τρεις Λαρισαίοι εικαστικοί δούλεψαν σκληρά, αντιμετώπισαν τη ζέστη και το ύψος κι ένα σωρό προβλήματα τεχνικής φύσης και δημιούργησαν πριν από ένα μήνα περίπου τη δημόσια τοιχογραφία με θέμα τον Τάκη Τλούπα.

Πρόκειται για τους Αστέριο Λάσκαρη, Χρήστο Λάσκαρη και Δήμητρα Καλογήρου, οι οποίοι υπό την επιμέλεια της εικαστικής επιμελήτριας /μουσειολόγου Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου, απέδωσαν μία φωτογραφία του μεγάλου Λαρισαίου φωτογράφου με τη βέσπα του, τραβηγμένη στις Άλπεις, όπου βρέθηκε για να επισκεφτεί τον, επίσης σπουδαίο γλύπτη, αδελφό του Φιλόλαο Τλούπα που ζούσε στη Γαλλία.

Η τοιχογραφία που κοσμεί τον τοίχο του 5ου-28ου-37ου νηπιαγωγείου / 4ου δημοτικού σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19) στο κέντρο της πόλης μας, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται από την πανδημία, αλλά και με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Λαρισαίου φωτογράφου.

Η σύνδεση της τέχνης στον δημόσιο χώρο της Λάρισας με τον εμβληματικό φωτογράφο Τάκη Τλούπα, απορρέει από την προοδευτική αντίληψη μιας πόλης που επιθυμεί να είναι σύγχρονη.

Ο ρόλος της τέχνης στον δημόσιο χώρο είναι μια νέα μορφή επικοινωνίας, διαλόγου και εκπαίδευσης.

Το εγχείρημα βιντεοσκοπήθηκε και αποκαλύπτει, πώς ένας άδειος, αδιάφορος τοίχος, γίνεται καμβάς στα χέρια ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Δείτε το βίντεο: