Ανακοίνωση για την αντιμετώπιση του χιονιά από τον Δήμο Λαρισαίων εξέδωσε η παράταξη "Ανθρώπινη Πόλη" του Έκτορα Νασιώκα. Σε αυτή τονίζει τα εξής:

«Μια βδομάδα τώρα και τα σχολεία στη Λάρισα παραμένουν κλειστά , ενώ  η κακοκαιρία έχει ήδη  περάσει, τα πεζοδρόμια  παραμένουν  ολισθηρές  παγίδες και οι δρόμοι , πέραν των κεντρικών,   είναι σχεδόν   απροσπέλαστοι.» Αυτά τονίζει σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» μετά τη συνεδρίαση της συντονιστικής της επιτροπής που έγινε υπό την προεδρία του κ. Έκτορα Νασιώκα για να εκτιμήσει την κατάσταση στην πόλη. 

 «Μια δύσκολη κακοκαιρία, συνηθισμένη για  άλλες περιοχές της Ελλάδος  , σπάνια βέβαια για τη Λάρισα,  ήταν αρκετή να αναδείξει όλες τις αδυναμίες των υπηρεσιών, των υπευθύνων και της ίδιας της πόλης. 

Κανένα οργανωμένο και  αποτελεσματικό σχέδιο  δεν φάνηκε και προπάντων δεν  εφαρμόστηκε για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες του χιονιά.

  Παρόλου που γνωρίζαμε επακριβώς   το χρόνο έναρξης, τη διάρκεια και την ένταση της κακοκαιρίας, η προετοιμασία της πόλης για την αντιμετώπιση της υπήρξε ατελής . Η αντίδραση δε και η εφαρμογή των όποιων μέτρων φάνηκε σπασμωδική και ως εκ τούτου αρκετά αναποτελεσματική . Η πόλη ηττήθηκε από το χιονιά, Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όσοι  εργαζόμενοι ενεπλάκησαν με τον καθαρισμό των δρόμων δεν έδωσαν , σε δύσκολες συνθήκες, και την ψυχή τους στην προσπάθεια να τα καταφέρουν.  Το πρόβλημα ήταν στο πως είναι δομημένη η πόλη μας , αλλά και στην προετοιμασία , στο χρόνο, και στον τρόπο αντίδρασης των υπευθύνων. 

Σήμερα τρία εικοσιτετράωρα μετά από την παρέλευση του χιονιά  τα προαύλια των σχολείων είναι κατειλημμένα ακόμη  από τα χιόνια και τους πάγους. Οι υδραυλικές και οι άλλες εγκαταστάσεις  μερικών σχολείων χρήζουν ελέγχου και αποκατάστασης των όποιων  ζημιών. Σαν να έχουν αφεθεί όλα στην ελπίδα βελτίωσης του καιρού…

 Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ,είναι και καθυστερημένη και  εκ των πραγμάτων στον αέρα. Το ίδιο και η συνολική και  ασφαλής λειτουργία της πόλης. Γι’ αυτό ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα και  να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται ούτως  ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της πόλης το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον καλούμε τον κ. Δήμαρχο να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το επιχειρησιακό  σχέδιο δράσης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, όπως αυτό εφαρμόστηκε στην προκειμένη περίπτωση.»