Η βουλευτής της ΝΔ στο νομό Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες πληροφορίες σχετικά με την πρόταση της 5ηςΥΠΕ για ίδρυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας, οι οποίες δημιουργήσαν ανησυχίες για τυχόν υπολειτουργία και υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Σήμερα, επικοινώνησα προσωπικά τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και με τον διοικητή της 5ηςΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και έλαβα την ενημέρωσηότι η πρόταση που έχει κατατεθεί στοχεύει στην δημιουργία μιας νέας δομής που θα αναβαθμίσει τις ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους του Δήμου Κιλελέρ, χωρίς όμως να έχει επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του ΚέντρουΥγείας Φαρσάλων.

Με διαβεβαίωσαν επίσης ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας προκειμένου αυτό να λειτουργήσει όταν συσταθεί.

Βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Σήμερα μάλιστα εγκρίθηκαν 7 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και συγκεκριμένα 3 επισκεπτών υγείας, 2 γενικών καθηκόντων και 2 καθαριστριών».