Συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018», παραμένοντας ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.
Όπως κάθε χρόνο, το θέμα συζητήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα.
Οι δράσεις του δημοφιλούς θεσμού, που κορυφώνονται τη νύχτα της Πανσελήνου, ξεκινούν σε κάποιες περιοχές την Παρασκευή 24 Αυγούστου, ενώ σε κάποιες άλλες συνεχίζονται ως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.
Σημειώνεται δε, πως η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.
Στη Λάρισα
Στο νομό Λάρισας, έχουν προγραμματιστεί τέσσερις εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, το διάστημα 25 έως 27 Αυγούστου.
Αναλυτικά:
Σάββατο 25 Αυγούστου
- Κάστρο Βελίκας: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει στο Κάστρο της Βελίκας μουσική εκδήλωση με την Ελένη Δήμου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελίκας "Φιλοκτήτης".
Ώρα: 20.00-24.00
Κυριακή 26 Αυγούστου
- Αρχαιολογικός χώρος Αζώρου: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Τοπική Κοινότητα Αζώρου.
Ώρες: 20.00-24.00
Δευτέρα 27 Αυγούστου
- Τελωνείο Ελασσόνας: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Ώρες 20:00 έως 24:00
- Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, μουσική εκδήλωση με τραγούδια για το φεγγάρι από τη διεθνή δισκογραφία καθώς και απαγγελία ποιημάτων των Φ.Γ. Λόρκα και Γ. Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Χρυσούλας Χρήστου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης η είσοδος για το κοινό στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.
Ώρες: 20.00-24.00
Όπως πάντα, η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.