Την ολυμπιακή φλόγα για τους 23ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018» που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα θα υποδεχτεί η Λάρισα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, η οποία θα διαρκέσει επτά ημέρες επί ελληνικού εδάφους και θα διανύσει συνολικά 2.129 χλμ. Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους.
Οι συμμετέχοντες κατά την έλευση της φλόγας στη Λάρισα είναι οι εξής: Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η Λαρισαία πρωταθλήτρια μήκους Χάιδω Αλεξούλη, η οποία θα παραλάβει τη φλόγα στην οδό Κύπρου (κτίριο περιφερειακής διοίκησης ΕΟΠΠΥ). Στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Λαπηθών, τη φλόγα θα παραλάβει ο Λαρισαίος διεθνής μπασκετμπολίστας και πρωταθλητής Ευρώπης Δήμος Ντικούδης, ο οποίος θα τη μεταφέρει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Στον χώρο της πλατείας θα πραγματοποιηθεί σύντομη εκδήλωση με χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων της Νότιας Κορέας.
Μετά την εκδήλωση, στον χώρο της κεντρικής πλατείας, την ολυμπιακή φλόγα θα παραλάβει η αθλήτρια χιονοδρομίας (πρωταθλήτρια αλπικού σκι Γιουγκοσλαβίας - Σερβίας), προπονήτρια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας (ΕΟΣ) Λάρισας, Αλεξάνδρα Τοντόροβιτς, η οποία θα τη μεταφέρει έως την οδό Κύπρου 72, όπου θα την παραλάβει ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ο προπονητής αλπικού σκι του ΕΟΣ Λάρισας Χρήστος Μάλλιος.