Με αφορμή το θάνατο του Δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ε. Λιακούλη, δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε τον Γιώργο Δελαστίκ. Μία εξέχουσα προσωπικότητα, έναν ιδεολόγο πιστό στις αρχές και στις αξίες του, ένα δημοσιογράφο αφοσιωμένο στο λειτούργημα της Δημοσιογραφίας και συγχρόνως, ενεργό άτομο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας . 

Ιδιαίτερη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του και στη Λάρισα, καθώς τίμησε τον τοπικό τύπο και συνδέθηκε με τους κατοίκους της περιοχής μας.

Εδωσε μάχες πολλές για τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα,  έλαβε μέρος σε πολλές  δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου, για τα ¨πιστεύω ¨ που ο ίδιος πρέσβευε και αγωνιζόταν. 

Μέσα σ’ αυτή την πορεία της συναρπαστικής και γεμάτης ζωής του, προσέφερε τις γνώσεις και τη δύναμή του, πάντα με θάρρος και αξιοπρέπεια, ως το τέλος…

Ένας ανιδιοτελής και ανυποχώρητος αγωνιστής ήταν, που δεν δίστασε ποτέ να έρθει σε φανερή ρήξη και αντιπαράθεση, όταν θεωρούσε ότι δεν τον εξέφραζαν οι ιδεολογίες.

Είμαι σίγουρη πως η φωνή και το ¨βήμα¨ του  θα λείψει σε πολλούς. Είχε ακόμη πολλά να δώσει. Θα μείνει όμως στη συλλογική μνήμη μας, ως ένας Άνθρωπος με όραμα, σταθερός στην ιδεολογία του, που τίμησε τους λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά » .