Μια νέα πολύμορφη καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών από την πολιτεία ζητά ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Αχιλλέας Γραβάνης σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών.

Όπως σημειώνει «είναι πολύ ανησυχητικό ότι οι πολίτες σε προτεραιότητα εμβολιασμού (το 40% των άνω των 60 και το 38% των υγειονομικών) προβληματίζονται ακόμη να εμβολιαστούν».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

"Είναι πολύ ανησυχητικό ότι οι πολίτες σε προτεραιότητα εμβολιασμού (το 40% των άνω των 60 και το 38% των υγειονομικών) προβληματίζονται ακόμη να εμβολιαστούν όταν έχουμε ήδη την κλινική εμπειρία του 1 δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίων παγκόσμια.

Εάν μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν κινητοποιηθούν μαζικά οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν τις 7.2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που έρχονται και επικρατήσει παράλληλα η πρόωρη χαλάρωση στα μέτρα προστασίας που παρατηρείται τις πρώτες μέρες του ανοίγματος της οικονομίας, ο ιός θα μας αφυπνίσει καλοκαιριάτικα με εφιάλτες τύπου Ινδίας και Χιλής.

Οι δυο χώρες τα πήγαιναν καλά και ξαφνικά μπήκαν στην κόλαση που μας κόβει κάθε μέρα την ανάσα. Χρειάζεται άμεσα μια νέα πολύμορφη καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών με τεκμηριωμένες, κατανοητές πληροφορίες που ο εμβολιασμός ήδη 1 δισεκατομμυρίου μας παρέχει δίχως προηγούμενο στην ιατρική ιστορία.

Σπάνια έχουν δοθεί 1 δισεκατομμύριο δόσεις ενός φαρμάκου (το εμβόλιο είναι φάρμακο προφύλαξης) σε μόλις 6 μήνες με τόσα ελάχιστα προβλήματα τοξικότητας!

Η Πολιτεία οφείλει επίσης να οργανώσει τον εμβολιασμό στο σπίτι αυτών που αδυνατούν να μετακινηθούν. Εάν θέλουμε την ζωή μας πίσω πρέπει ταχύτατα να εμβολιαστούμε όλοι.

Τα εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά (85-95%) εμβόλια στα αζήτητα είναι μια άνευ προηγούμενου ύβρις που προδιαγράφει μεγάλα προβλήματα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει επίσημα τα πολιτικά κόμματα και τις νεολαίες τους, τους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς φορείς να βοηθήσουν στην κινητοποίηση των πολιτών."