Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πρωτοπορεί με τη χορήγηση καινοτόμων θεραπειών για τους ασθενείς µε Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο. Καινοτόμες θεραπείες έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη και έχουν αρχίσει πλέον να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα.

Το πλεονέκτημα των νέων θεραπειών και μια σειρά νέων καινοτόμων δράσεων που πραγματοποιούνται στο Γ.Ν. Λάρισας  θα παρουσιαστούν στην «Ενημερωτική Εκδήλωση 2021 για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Imperial στην Λάρισα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. 

Ο Σύλλογο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου είναι το πρωτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό σωματείο που εκφράζει τα 250 άτομα με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο που παρακολουθούνται στην Μονάδα Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. 

Από την ίδρυση του έως σήμερα, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο και έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα άτομα με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο του Νομού Λάρισας. 

Ανάμεσα στους κύριους σκοπούς του Συλλόγου είναι η ενημέρωση των μελών, των οικογενειών και των φίλων για τα τελευταία νέα, τις τελευταίες θεραπευτικές εξελίξεις στη θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο, οι οποίες είναι πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες. 

Για το λόγο αυτό διοργανώνει κάθε χρόνο ενημερωτικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού - ενημερωτικού χαρακτήρα, όπου παρουσιάζονται τα νεότερα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο. 

Φέτος στην πόλη μας η εκδήλωση, μέσα σε όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, γίνεται και με υβριδικό τρόπο, μέσω της πλατφόρμας που έχει στηθεί. Ενώ οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο καθώς και στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας.