Την Παρασκευή 20 Μαϊου 2016 στο ισόγειο γραφείο μας , γιορτάσαμε τα  5 ΧΡΟΝΙΑ λειτουργίας του γραφείου ΛΑΡΙΣΑΣ-Αγίου Νικολάου οδός Γρηγορίου Ε’3 τηλ. και Fax 2410615910 και σας παρουσιάζουμε:  

Στιγμές από τα 5 ΧΡΟΝΙΑ λειτουργίας του γραφείου ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-Αγίου Νικολάο

Οι δανειολήπτες Λάρισας Αγ. Νικόλαου  που εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη περί απαλλαγής και ρύθμισης( νόμοι και υπουργικές αποφάσεις Ν.3869/2010, Ν4163/2013,Ν4336/2015, Ν4346/2015) απηλλάγησαν και ρύθμισαν συνολικά πάνω από 200 εκατομμύρια ΕΥΡΩ  και μπόρεσαν και προστάτευσαν περιουσιακά στοιχεία τους και  όχι μόνο την κύρια κατοικία τους ρυθμίζοντας τις οφειλές τους.

Εγκαινιάστηκε το γραφείο την 20 Μάιου 2011 παρουσία του Πρόεδρου της μεγαλύτερης καταναλωτικής ένωσης ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ και πλήθος μελών και φίλων μας.

Η καταναλωτική οργάνωσή μας ,ως κίνημα των  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ που τόσα  χρόνια  έχοντας την πίεση των τραπεζών μέσα στην οικογενειακή γαλήνη και ηρεμία μας, πρωτοστάτησε στα κινήματα των Αγανακτισμένων πολτών.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

Ο σύλλογός μας έχει άριστη συνεργασία με τα αρμόδια θεσμικά όργανα που ασχολούνται με τους δανειολήπτες , όπως ο Συνήγορος του καταναλωτή, με το Υπουργείο Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, με το Υπουργείο Εργασίας, την Γενική γραμματεία καταναλωτή,  και ανταλλάσουμε καταγγελίες μελών μας και οι φορείς μας αποστέλλουν απαντήσεις, μας ενημερώνουν για τις απαντήσεις των τραπεζών και επιβάλλουν κυρώσεις στα πιστωτικά ιδρύματα που παραβίασαν τους νόμους και τις διατάξεις σε θέματα που αφορούν τους δανειολήπτες.  

Το 2013 ορίστηκε ως υπεύθυνος ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ο Ιωάννης Βήχος του Σάββα, μέλος  Δ.Σ. Δημοτικής Πινακοθήκης Δήμου Λαρισαίων και από το 2011εώς 2013, μέλος Δ.Σ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας (Θεσσαλικό Θέατρο) τιμώντας τον για το αγώνα του υπέρ των δανειοληπτών.  

Ο σύλλογος μας σήμερα διαθέτει  γραφεία σ’ όλη τη χώρα  

1.ΑΘΗΝΑΣ -ΕΔΡΑΣ οδός Ραγκαβή 101, (δίπλα Ειρηνοδικείου Αθηνών )  τηλ. και Fax   2106457133  

2. ΑΘΗΝΑΣ – ΚΕΝΤΡΟΥ οδός Καποδιστρίου 8-10 (Πλ. Κάνιγγος)       τηλ. και Fax 210 3802276 

3. ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΕΝΤΡΟΥ, οδός Κύπρου 40-42

4. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ , οδός Γρηγορίου Ε’3

5. ΒΟΛΟΥ, οδός Κ.Καρτάλη 199    

6. ΠΑΤΡΑΣ   οδός  Σατωβριάνδου  19(πλησίον πλατείας ΄Ολγας)  

7. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  οδός  Υψηλάντου 66 (Παυσίλυπο) 

8. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ οδός Μονοφατσίου 5 (Άγιος Μηνάς)

9. ΛΑΜΙΑΣ  οδός Λεωνίδου 19

10.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ οδός Ηφαίστου 5-7 (Δημαρχείο).

ο σύλλογός μας ως καταστατική του υποχρέωση έχει  ως  σκοπός του 

την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών για τη διεκδίκηση των εξόδων προμήθειας δανείων που ενδεχομένως έχουν καταβάλλει στις τράπεζες που έχουν δανειοδοτηθεί.

Προσοχή εδώ δεν ζητάμε να καταθέσουμε αγωγή στο όνομα  μας ως «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ» ούτε συντάσσουμε δικόγραφα εμείς ως σύλλογος, όμως ως καταστατική υποχρέωση έναντι των μελών και της γενικής συνελεύσεως μας είναι η πληροφόρηση και μόνο ως καταστατική και συνταγματική υποχρέωσή μας.

 

Αντιδράσαμε στην προσπάθεια να περάσει το 2012  από τη Ελληνική βουλή για την  παράλλαξη  του Νόμου Κατσέλη Ν. 3869/2010 η ντροπολογία του άρθρου 49 του  Υπουργού Εργασίας Κουτρουμάνη 

 Ι)που καταργούσε ουσιαστικά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου οι δανειολήπτες να πέσουν στην παγίδα της μη εμπρόθεσμης δήλωσης της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής, 

ΙΙ) που επέβαλε με τη κατάθεση της αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο να υποχρεούται ο δανειολήπτης να προκαταβάλει μέρος της μηνιαίας δόσης

  ΙΙΙ) που προσδιόριζε το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής μηνιαίων δόσεων  ως του 85 % της αξίας του ακινήτου  έως 35 έτη από 20 που ήταν  

ΙV)που  επέβαλε την πλήρη απαλλαγή κατά 100 % των χρεών των μακροχρόνια δανειοληπτών ρητά σε τρία έτη  ,διασαφηνίζοντας το νομικό καθεστώς μετά την υπ’ αρ.  106/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας που διέγραψε κατά 100 % τα χρέη μίας άνεργης δανειολήπτριας από τη Λάρισα ,αλλά της επέβαλε να ξαναεμφανιστεί μετά από 6 μήνες στο δικαστήριο χωρίς να διευκρινίζει έως πότε. 

Καταθέσαμε την πρόταση μας για την ένταξη με νομοθετική ρύθμιση  των «μικροεμπόρων”  είναι σαφής και κατατεθειμένη,  ότι δηλαδή πρέπει και αυτοί οι μικροέμποροι να έχουν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3869/2010,  αποκαλούνται δε αυτοί και  χαρακτηρίζονται εκείνοι που  τόσο από την επιστήμη όσο και από την νομολογία, η άσκηση εμπορικών πράξεων συνδέεται προεχόντως και κατά κύριο λόγο προς τη σωματική τους καταπόνηση και το κέρδος που αποκομίζουν από αυτές αποτελεί αμοιβή της προσωπικής τους εργασίας.

Εκδώσαμε ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στην Γερμανοπροωθούμενη τροποποίηση του Νόμου Καστέλη  και με τον  Σύλλογο αγωνιστικών αυτοκινήτων Λάρισας διαμαρτυρηθήκαμε  (https://www.youtube.com/watch?v=rkrWA-eEenM) με μηχανοκίνητη πορεία με τα αυτοκίνητα μας  στην ΛΑΡΙΣΑ   ,  ενάντια στις αλλαγές  που προωθεί το νομοσχέδιο του Υφυπουργού Ανάπτυξης  κυρίου  Σκορδά  και της Γερμανοτραφής τρόϊκα για την  φαλκίδευση  των ευνοϊκών για τους δανειολήπτες  ρυθμίσεων περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών του Νόμου Κατσέλη (Ν 3869/2010).

ΖΗΤΗΣΑΜΕ

1)Να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός ακινήτου δανειολήπτη «οιονεί» μέλους μας που οφείλει σε πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία  έλαβαν ενισχύσεις με τα 233 δισ εγγυήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

2) Με τν ανακεφαλοποίηση των τραπεζών να υπάρξει ειδική μέριμνα διαγραφών σε οφειλές μας αφού ουσιαστικά αλλάζει η διοίκηση των τραπεζών και γίνεται κρατική 

3) Να ενισχυθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του Ν. 3869/2010 και όχι να καταργηθεί για όλους τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες  

4)Η δικαστική ρύθμιση να γίνεται για διάρκεια μέχρι 20 έτη και όχι 35 που δίνει τη δυνατότητα το προς ψήφιση νομοσχέδιο

5) Αυτοδίκαια μέτρα αναστολής όλων των μέτρων εκτέλεσης κατά των δανειοληπτών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο  

6) Καμία καταβολή μέρους οφειλόμενου ποσού με την κατάθεση της αίτησης  και μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης που εκφράζει και το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ  που χαρακτηρίζει την ΕΛΛΑΔΑ μας        

7) Αύξηση των ΑΠΟΔΟΧΩΝ κατά 50 % των Ελλήνων Ειρηνοδικών μας που αγωνίζονται και πασχίζουν για την ανάπτυξη της οικονομίας μας μέσω της επαναοριοθέτησης των οφειλών μας και της σταδιακής ένταξής των δανειοληπτών στην  κατανάλωση.  

Αντιμετωπίσαμε μία μεγάλη δικαστική περιπέτεια που προκάλεσε ο Δικηγορικός σύλλογός Λάρισας που θέλησε να κλείσει το γραφείο μας και σε προσωρινό βαθμό διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, απορρίφτηκε το αίτημά του και σε βαθμό τακτικής διαδικασίας μία Ειρηνοδίκης η οποία και  έχει αναφερθεί στον Άρειο πάγο μπέρδεψε το γραφείο μας με την συστέγαση της δημοτικής παράταξης Λάρισας «Ταυτότητα Πόλης» και η απόφαση της εφεσιβλήθηκε και λόγω δικονομικών προβλημάτων δεν συζητήθηκε ποτέ ούτε νομικά σήμερα ενυπάρχει καμία απόφαση. 

Στο γραφείο μας συστεγάζεται η δημοτική παράταξη Λάρισας «Ταυτότητα Πόλης» και ο τοπικός σύλλογος «Ιστορικό Κέντρο Λάρισας» και τα μέλη τους καθημερινά προσέρχονται και αναπτύσσουν τις δραστηριότητες τους . Υπήρξε και εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης και του υποψηφίου Δημάρχου Λαρισαίων Γιώργου Μπαρτζώκη.    

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούγεται για πρώτη πανελλήνια μετάδοση το ραδιοφωνικό  κοινωνικό μήνυμα της «Ταυτότητα Δανειοληπτών» που θα αρχίζει να αναμεταδίδεται από τους ραδιοφωνικούς  σταθμούς και οι στίχοι του  λένε:

Προμήθια άφθονου κρασιού από το κτήμα Τζανακούλη για τους Δανειολήπτες Λάρισας έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκης, σε μία ωραία συνάντηση που είχαν μεταξύ τους οι δύο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων  και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να  συζητήσουν τον προγραμματισμό των επομένων προεκλογικών κινήσεων τους, που θα ξεκινήσουν από το προσεχές Φθινόπωρο.