Τελεσίγραφο στέλνουν οι γιατροί των νοσοκομείων της Λάρισας για την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝΛ λόγω της έλλειψης διοικητικού συμβουλίου, ο ορισμός του οποίου εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες(!).

Όπως τονίστηκε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) προγραμματίζονται παράσταση διαμαρτυρίας, σύσκεψη με τους βουλευτές και φορείς και αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία και τα προγραμματισμένα χειρουργεία σε περίπτωση που δεν λάβουν απαντήσεις μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας που αφορούν στις άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, τον γηρασμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την ακραία και επικίνδυνη χρόνια υποστελέχωση, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από την έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου, ο ορισμός του οποίου εκκρεμεί εδώ και 16 μήνες, ενώ κατά την περίοδο της συγχώνευσης από 9ετίας το ΓΝ Λάρισας υποβαθμιζόταν συνεχώς.

Την αδιαφορία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για τα στοιχειώδη όπως είναι ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου την θεωρούμε ύποπτη.

Εκκρεμούν ήδη τουλάχιστον 650 υποθέσεις προς υπογραφή και διεκπεραίωση, οι οποίες θα οδηγήσουν το Νοσοκομείο σύντομα σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση.

Σοβαροί διαγωνισμοί για προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, όπως αναισθησιολογικό υλικό, ακτινολογικός εξοπλισμός, υπερηχοτομογράφοι και εξοπλισμός για ΜΕΘ-ΜΑΦ και ΤΕΠ εκπνέουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αν δεν διεκπεραιωθούν.

Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, νέα πτέρυγα, νέο οργανόγραμμα με νέες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών είναι στον αέρα λόγω έλλειψης ΔΣ.

Τμήματα όπως τα Παθολογικά, το Παιδοχειρουργικό, η Μονάδα Νεφρού, το Ορθοπεδικό, Μαιευτικό-Γυναικολογικό και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό έχουν τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω κινήσεις:

1. Πρόσκληση των βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Πρόεδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνουμε με θέμα την έλλειψη ΔΣ του Νοσοκομείου την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στις 13:00 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ώστε να τοποθετηθούν επί του θέματος.

2. Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΓΝΛ την Πέμπτη 9/7 στις 11:00 πμ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά.

3. Εάν μέχρι την 20/7 δεν υπάρξει απάντηση για τον ορισμό ΔΣ αποχή από τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου και τα προγραμματισμένα χειρουργεία μέχρι την δέσμευση με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος.

4. Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Την Δευτέρα 6/7 επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Υπουργού κ Κικίλια και αναμένουμε απάντηση για συνάντηση, έκθεση των προβλημάτων του ΓΝΛ και απαίτηση λύσεων.»