Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα επισκέφθηκε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του καθηγητή Παντελή Κυπριανό, κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στη Θεσσαλία.
Στους χώρους του ΤΕΙ στη Λάρισα, ο κ. Γαβρόγλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τις υποδομές όσο και από τη δουλειά που κάνουν Καθηγητές.

«Αυτό ενισχύει τη δική μας λογική ότι, δηλαδή, πολλά Ιδρύματα έχουν γίνει de facto πανεπιστημιακά. Και έχουν γίνει πανεπιστημιακά χωρίς καμιά ιδιαίτερη φροντίδα της Πολιτείας. Πολλές φορές η Πολιτεία τα είχε ξεχάσει πολύ συνειδητά. Για ποιον λόγο έγιναν; Γιατί πολλοί διδάσκοντες πήραν την κατάσταση στην πλάτη τους», είπε κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση με τις πρυτανικές αρχές, τους καθηγητές και εκπροσώπους φορέων του ιδρύματος, που έγινε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ.
Ανέφερε, επίσης, ότι για πρώτη φορά  εδώ και πολλά χρόνια η συζήτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ξεφύγει από τη λογική των καθαρά διοικητικών ρυθμίσεων και δίνοντας το στίγμα της στόχευσης στη διαμόρφωση του νέου χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης σημείωσε: «Αυτό που λέμε εμείς είναι να δούμε την επόμενη μέρα. Και να δούμε την επόμενη μέρα  που θα σημαδέψει την επόμενη εικοσαετία».