Στις κινητοποιήσεις των αγροτών που δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους στα μπλόκα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης μιλώντας στην ΕΡΤ1, το πρωί του Σαββάτου.

Συνολικά για το κύμα ακρίβειας και το δυσβάσταχτο κόστος που καλούνται να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, με παρεμβάσεις στη Βουλή, όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε ενέργεια και πετρέλαιο και η κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, προτάσεις όμως που τα υπόλοιπα κόμματα απέρριψαν πανηγυρικά.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, σημείωσε ότι είναι κοροϊδία η αύξηση του 2% που δόθηκε, όπως και η εξαγγελία της κυβέρνησης για νέα αύξηση τον Μάη.

Στο μέτωπο της πανδημίας, επισήμανε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης από την πρώτα στιγμή ήταν και είναι ανεπαρκή και πίσω από τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο σε επίπεδο στελέχωσης των νοσοκομείων όσο και στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ταυτόχρονα, στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά σε βαθύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις.

902.gr