Την απόσυρση της απαράδεκτης και προκλητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου γα το ΚΕΘΕΑ ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί η σχετική ΠΝΠ.

Υπογράμμισε πως η ρύθμιση θέτει υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία και το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, «στοχεύοντας συνολικά τη φιλοσοφία του στεγνού θεραπευτικού προγράμματος», στη βάση της κύριας στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προτάσσει τα υποκατάστατα, δηλαδή τη συντήρηση του φαινομένου.

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το βάρος της διεκδίκησης από το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να ριχτεί στην πολιτική μείωσης της ζήτησης, δηλαδή στην πρωτογενή πρόληψη», πρόσθεσε ο Γ. Λαμπρούλης, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για «τη δημιουργία πανελλαδικού δημόσιου φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης, κοινωνικής επανένταξης, ενταγμένου στο πλαίσιο του υπουργείου Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και την εξασφάλιση επαρκούς επιστημονικού προσωπικού».

Σχετικά με την απαλλαγή από το τέλος διαμονής και τις ρυθμίσεις για την καταβολή του ΦΠΑ, που αφορούν ξενοδόχους οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα λόγω της χρεωκοπίας της Thomas Cook, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έδειξε «γρήγορα αντανακλαστικά» στην προκειμένη περίπτωση, ενώ «τα μέτρα για τους εργαζόμενους στον κλάδο σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους».