Ο διεθνούς φήμης Αιγύπτιος καλλιτέχνης Hassan Bolbol παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Λάρισα τον χορό Τανούρα.

Έναν φαντασμαγορικό Αιγυπτιακό φολκλορικό χορό με συνεχόμενους στροβιλισμούς και εντυπωσιακή ενδυμασία, η οποία δημιουργεί περίτεχνους σχηματισμούς μέσω της περιστροφικής κίνησης και του ιδιαίτερου χειρισμού του χορευτή.

Η επίδειξη, διάρκειας 45 λεπτών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21.30 στον Πολυχώρο Χορίαμβο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η επίδειξη γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορίαμβος με τον Hassan Bolbol και της δημιουργίας εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στις τεχνικές της Τανούρα και των Αιγυπτιακών χορών.

Ο Χάσσαν Μπόλμπολ, κατά κόσμον Χάσσαν Σολιμάν Ιμπραήμ Σαγίντ, είναι διάσημος χορευτής όχι μόνο στην πατρίδα του, την Αίγυπτο, αλλά και σε πολλές χώρες της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και σε κάποιες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Μάλτα και η Ιταλία.

Είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που κουβαλά στην καρδιά και στην προσωπική του πορεία μια βαριά πολιτιστική κληρονομιά, θεματοφύλακας, συνεχιστής και πιστός υπηρέτης μιας αξιοθαύμαστης χορευτικής παράδοσης.

Ο 40χρονος χορευτής, με την επαγγελματική πορεία 30 σχεδόν ετών, τις διακρίσεις, τις χιλιάδες παραστάσεις και τις περιοδείες σε περισσότερες από 20 χώρες έρχεται να συστηθεί και στη χώρα μας.