Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: η εναλλακτική επιλογή σπουδών

Φοίτηση προσαρμοσμένη στους φοιτητές

Συνδυάζοντας επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις

Ποικιλία πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί πλέον μια σοβαρή εναλλακτική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με τις επαγγελματικές και τις προσωπικές τους υποχρεώσεις. 

Πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, η Μονάδα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου  προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα εξ αποστάσεως προγράμματα σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε ποικίλα επιστημονικά πεδία. 

Εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του φοιτητή

«Το ενδιαφέρον για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αυξάνεται στον Ευρωπαϊκό χώρο κάθε χρόνο, επειδή η μεθοδολογία της αποτελεί εναλλακτική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τις σπουδές με τις επαγγελματικές και τις προσωπικές τους υποχρεώσεις» αναφέρει η Διευθύντρια της Μονάδας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου.

Η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ενώ είναι ιδιαίτερα απλή και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε φοιτητή. Αυτό που χαρακτηρίζει τη Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι  η στήριξη που βιώνουν όλοι οι εξ αποστάσεως φοιτητές μέσα από το τρίπτυχο Διδάσκων-Καθοδηγητής, Ψηφιακή Τεχνολογία και Εκπαιδευτικό Υλικό, συνιστώσες που αποτελούν τον πυρήνα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικότερα, στην αρχή του κάθε τετράμηνου, οι φοιτητές αποκτούν πρόσβαση στην «εικονική τάξη», την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Blackboard, όπου υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα εργαλεία συνεργασίας με τους διδάσκοντες και τους συμφοιτητές. 

Οι φοιτητές έχουν 24ωρη τεχνική υποστήριξη και ηλεκτρονική πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι διαδραστικό, κατανοητό, καθοδηγητικό, προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ ο οδηγός μελέτης καθοδηγεί τους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια του τετράμηνου.  

Η Δρ. Χατζηπαναγιώτου τονίζει πως μπαίνοντας στον έβδομο χρόνο λειτουργίας της η Μονάδα αναπτύσσεται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς και πέρα από τους  Κύπριους φοιτητές απαριθμεί φοιτητές από πολλές χώρες του εξωτερικού όπως Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά, ΗΑΕ, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, κ.α. Για δική τους διευκόλυνση, οι εξετάσεις οργανώνονται κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου (τον Ιανουάριο και το Μάιο) σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο και όπου αλλού ανά τον κόσμο υπάρχουν φοιτητές του πανεπιστημίου.

Ένα διαφορετικό παιδαγωγικό μοντέλο

Το παιδαγωγικό μοντέλο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προσφέρει ευελιξία δίνοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα αυτοδιαχείρισης του χρόνου, του τόπου και του ρυθμού μελέτης. Ωστόσο, η ευελιξία αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από πειθαρχία, ώστε οι φοιτητές να μην μείνουν πίσω στις υποχρεώσεις τους. Για το σκοπό αυτό, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει συνεχή στήριξη στους φοιτητές, μέσω και του ακαδημαϊκού συμβούλου, ώστε – αν χρειαστεί – να βοηθηθούν με επιτυχία στη συνέχιση των σπουδών τους. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί, αναφέρει η Δρ. Χατζηπαναγιώτου, ότι όλα τα εξ αποστάσεως προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι πλήρως αναγνωρισμένα. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) με τον υψηλότερο δείκτη «Πέντε Αστέρια» στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της κοινωνικής ευθύνης, της διεθνοποίησης, της απασχολησιμότητας και της στήριξης των φοιτητών.

Προγράμματα Σπουδών

Προσφέρονται  πτυχιακά προγράμματα στην Ψυχολογία, στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία,  στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Μάρκετινγκ, Επικοινωνία και Κοινωνικά Δίκτυα, ενώ  μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται στις Επιστήμες της Αγωγής με τέσσερις κατευθύνσεις: Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση, Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία, Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση, Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας, στη Δημόσια Υγεία, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), στη Δημόσια Διοίκηση, στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική, στη Μουσική Παιδαγωγική, στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στα Συστήματα Πληροφορικής και στις Ελληνικές Σπουδές

H προσφορά των εξ αποστάσεων προγραμμάτων εμπλουτίζεται και αναβαθμίζεται κάθε χρόνο δίνοντας στους αποφοίτους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες σε τομείς που θα τους δώσουν προβάδισμα στην αγορά εργασίας.

Η ποιοτική εκπαίδευση και η καινοτομία υψηλής τεχνολογίας με τις οποίες έχει ταυτιστεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους φοιτητές, παρέχοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες & Επικοινωνία στην ιστοσελίδα http://www.euc.ac.cy

Email:  info@euc.ac.cy 

Στο Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών στο τηλέφωνο 00357 – 22713000