Μικροί και μεγάλοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων έτρεξαν την Κυριακή στην όχθη του ποταμού για τον Πηνειό. Πρόκειται για τον λαϊκό αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε για 23η φορά και έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους Λαρισαίους.

Η κακοκαιρία μείωσε την παρουσία του κόσμου, παρά το γεγονός ότι πολλοί ήταν αυτοί που είχαν φροντίσει να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους. Ο αγώνας περιελάμβανε δύο διαδρομές. Η πρώτη ήταν 4 χλμ. (κυρίως για τα παιδιά) και η δεύτερη 8 χλμ. Η αφετηρία καθώς και ο τερματισμός, έγινε στη δυτική όχθη, απέναντι από το λιμανάκι του ποταμού.

Την εκκίνηση του αγώνα των 4χλμ έδωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος στάθηκε στη σημασία του αγώνα, καλώντας τους Λαρισαίους να αγκαλιάζουν αυτές τις διοργανώσεις που αποβλέπουν στη διάδοση του μαζικού αθλητισμού. Ευχαρίστησε όλους αυτούς που βρέθηκαν εκεί για να πάρουν μέρος στον αγώνα και σημείωσε ότι ως δημοτική αρχή σχεδιάζει κι άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.

Ακολούθησε ο αγώνας των 8 χλμ την εκκίνηση έδωσε ο υπεύθυνος Αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος ο οποίος είπε για την διοργάνωση :

Ο αγώνας δρόμου »ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ» είναι μία από τις κορυφαίες αθλητικές δράσεις του Δήμου και εύχομαι να αποτελέσει την αρχή μιας ακόμη πιο έντονης και αποδοτικής προσπάθειας από όλους, για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους των αρχών και των αξιών του αθλητισμού και του πολιτισμού».

Στους νικητές ανά κατηγορία απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα και στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα. Για την διεξαγωγή των αγώνων ήταν σημαντική η παρουσία και προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων, όπως, οι Σαμαρείτες, Ραδιοερασιτέχνες, Επίλεκτη Ομάδα Αποστολών και της Πολιτικής Προστασίας.

ΕΡΤ