Οι μορφές που παίρνει η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνονται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής από την παροχή υπηρεσιών φροντίδας ως τις οργανωμένες ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς εθελοντικής δράσης.

Είναι γεγονός ότι οι εθελοντές είναι μέρος της κοινότητας και αποτελούν ένα σημαντικό σύνδεσμο ανάμεσα στους πολίτες και τους επαγγελματίες στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας.
Η εθελοντική δράση της ομάδας αποτελεί μια μαθησιακή εμπειρία μέσα από την οποία αναπτύσσονται κοινωνικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες. Ο εθελοντής δεν είναι μόνο αυτός που προσφέρει αλλά είναι και αυτός που κερδίζει από όσα απορρέουν από την εθελοντική δράση. Επιπλέον, η εμπειρία από τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά καλλιεργούν το ρόλο του ενεργού πολίτη.
Για αυτό στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας και στο Εργαστήρι Ζωής όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα λειτουργήσει το Εργαστήρι Εθελοντών. Αν θελήσεις να συμμετάσχεις ως εθελοντής στο έργο της πρόληψης και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας έχουμε ένα πλαίσιο να σε υποδεχθούμε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας (Μανωλάκη 11Δ, 2410 555935, κάθε μέρα από τις 10.00 έως τις  14.00 ) και να δηλώνουν συμμετοχή.