Μεγάλο αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον από γονείς και στο Νομό Λάρισας για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» 2016 -2017 που αφορά στη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και παιδιών σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έδωσε ήδη στη δημοσιότητα κατάλογο φορέων και δομών που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο οποίος ωστόσο είναι ενδεικτικός και όχι εξαντλητικός όπως επισημαίνει, δηλαδή υπάρχουν περιθώρια και για αλλαγές. Αναφορικά με το Νομό Λάρισας , στον κατάλογο περιλαμβάνονται συνολικά 96 δομές, εκ των οποίων οι 42 αφορούν τον Δήμο Λαρισαίων. Εντός των επομένων ημερών θα αναρτηθεί από την ΕΕΤΑΑ στην ιστοσελίδα eetaa.gr η πρόσκληση και η αίτηση για το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ όπου και θα καθορίζονται οι λεπτομέρειές του.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» θα είναι και φέτος 81.000. Υπολογίζεται ότι κουπόνι (voucher) θα λάβει περίπου το 80% όσων υποβάλλουν σχετική αίτηση. Πέρυσι υποβλήθηκαν 120.000 αιτήσεις, πληρούσαν τις προϋποθέσεις οι 107.000 και έλαβαν το κουπόνι οι 81.000. Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι με ετήσιο εισόδημα έως 26.000 ευρώ, το οποίο αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, καθώς και οι γονείς παιδιών με αναπηρία και φυσικά οι άνεργοι. Πάντως, κατά βάση ικανοποιούνται οι αιτήσεις με μέσο ετήσιο εισόδημα περί τις 12.000 - 13.000 ευρώ.
Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ είναι τα πρώτα αποτελέσματα να βγουν πριν τον Δεκαπενταύγουστο ώστε τα τελικά μετά την εξέταση των ενστάσεων να είναι έτοιμα πριν το τέλος του Αυγούστου.  Η λίστα με τους φορείς της Λάρισας  που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δημοσιεύεται ΕΔΩ