Ερώτηση κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα»  για την αξιοποίηση του «Πύργου Χαροκόπου» στη Γιάννουλη.

Αναλυτικά:

"Ο «Πύργος Χαροκόπου» αποτελεί ένα ιστορικό  μνημείο για τη Λάρισα και συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, που κατοίκησε τον πύργο ως σύζυγος  Παναγή Χαροκόπου. Παράλληλα είναι και ένα απαράμιλλης ομορφιάς αρχιτεκτονικό μνημείο τόσο στο εξωτερικό του, όσο και στο εσωτερικό του, που σπάνια συναντά κανείς στον ελλαδικό χώρο.

Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα φορείς και πολίτες  της Λάρισας ,άρχισαν να δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση ανάδειξης και αξιοποίησης  αυτού του σπουδαίου για τη δημοτική ενότητα Γιάννουλης, αλλά και τη Λάρισα , μνημείου.

Ερωτάται ο Δήμος Λαρισαίων:  Έχει ασχοληθεί η Δημοτική Αρχή με το ζήτημα αυτό, και αν ναι, ποιες ενέργειες έχει πράξει ή προγραμματίσει ώστε να συμβάλλει και ο Δήμος Λαρισαίων στην προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη και αξιοποίηση του μνημείου;"