Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα» με Επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γούλα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων.

Στην ερώτηση,  που συνυπογράφουν ο Επικεφαλής της Παράταξης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με την παρούσα ερώτησή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που διαμένουν επί της οδού Φιλελλήνων, στο τμήμα της που βρίσκεται στην περιοχή του Φρουρίου και έχει πεζοδρομηθεί .

Με αφορμή τα μέτρα κατά του COVID 19 ορισμένοι καταστηματάρχες μετατόπισαν τα τραπεζοκαθίσματα, κυρίως τις βραδινές ώρες, σε ακτίνα πολύ μεγαλύτερη του επιτρεπομένου, με αποτέλεσμα  αυτά , μαζί με τους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων, να αποτελούν εμπόδια ακόμα και για την  πρόσβαση των πεζών, πόσο μάλλον την πρόσβαση  οχημάτων, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

Επιπλέον τις νυκτερινές ώρες η μουσική  ορισμένων καταστημάτων, ξεπερνάει κατά πολύ τα επιτρεπόμενα ντεσιμπέλ .

Όπως γίνεται κατανοητό τα ανωτέρω  συμβαίνοντα δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στους συμπολίτες μας που κατοικούν εκεί.

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα ερώτησή μας σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αφενός τα τραπεζοκαθίσματα και οι τιμοκατάλογοι των καταστημάτων να επανέλθουν στα, από το νόμο, επιτρεπόμενα όρια  και αφετέρου  να εφαρμοστεί στο ακέραιο η νομοθεσία σε ότι αφορά τη μουσική που εκπέμπεται από τα καταστήματα της περιοχής.».