Κύριε Υπουργέ,

κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενημερωθήκατε για τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στη Γαστρεντερολογική Κλινική. Δυστυχώς, στις νέες προκηρύξεις ιατρών για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, δεν περιλαμβάνονται θέσεις για τη Γαστρεντερολογική Κλινική. Παρά την ενημέρωση σας για το πρόβλημα και το αίτημα του διευθυντή της κλινικής, καθηγητή Σπύρου Ποταμιάνου να προκηρυχτούν τουλάχιστον 2 θέσεις ειδικών γιατρών δεν έγινε τίποτα με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον εν αμφιβόλω η λειτουργία της.

Η συγκεκριμένη κλινική λειτουργεί ουσιαστικά εδώ και έξι χρόνια με το 50% της πληρότητας που προβλέπει ο οργανισμός του νοσοκομείου, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή μόλις 3 μόνιμοι ειδικοί γιατροί καλούνται να φέρουν σε πέρας τις κλινικές, διαγνωστικές και επεμβατικές ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού της Θεσσαλίας και μέρους της Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα και Ευρυτανία), δηλαδή περίπου 900.000 άτομα! Παράλληλα, ένας διευθυντής του ΕΣΥ από το Πανεπιστημιακό καλείται να καλύψει και τις ανάγκες του «Κουτλιμπάνειου» Νοσοκομείου της Λάρισας. 

Προκειμένου να αντιστραφεί η ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη ραγδαία υποστελέχωση που τον τελευταίο καιρό αποκτά τραγικές διαστάσεις όταν υπάρχουν γιατροί που αναγκάζονται σε καθημερινή βάση να φτάνουν στα όρια των αντοχών τους, προσπαθώντας να θεραπεύσουν και να ανακουφίσουν ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Για ποιο λόγο δεν προβλέψατε στην προκήρυξη θέσεις ιατρών για τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας;  

2. Ποιο είναι το σχέδιο σας για την ομαλή και πλήρη λειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας;  

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου