Ερώτηση στη Βουλή για την υγιεινή και ασφάλεια στα κτίρια του ΕΦΚΑ κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Στην ερώτηση του ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει μεταξύ άλλων:
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ πανηγυρίζουν για τα ματωμένα πλεονάσματα του νέου Υπερταμείου, οι εργαζόμενοι στα ταμεία, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι νιώθουν στο πετσί τους το πραγματικό νόημα αυτών των δημοσιονομικών «επιτυχιών». Την ίδια ώρα με τους πανηγυρισμούς το πρόβλημα με την έλλειψη καθαριότητας από την αρχή του χρόνου σε όλα τα κτήρια του ΕΦΚΑ, θέτει επιτακτικά ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους. Πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψη τις περιπτώσεις που οι Υπηρεσίες συστεγάζονται με ΚΕΠΑ και Ιατρεία ΕΟΠΥΥ.
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ υποχρεώνει το ολιγάριθμο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας να καλύπτει ανάγκες πολλών κτηρίων, χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με εξουθενωτικούς όρους εργασίας, να μετακινείται μέσα στην ίδια μέρα από Υπηρεσία σε Υπηρεσία χωρίς γραπτές εντολές μετακίνησης και χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησης….
Ερωτάται η κ. Υπουργός
-Πότε και αν θα γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους απασχόλησης για να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας σε μόνιμη βάση όλων των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.
-Ποια μέτρα θα παρθούν ώστε οι εργαζόμενες καθαρίστριες να μη δέχονται την αυθαιρεσία της Διοίκησης και να μην αναγκάζονται να δουλεύουν με αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες.