Την ανάγκη παρεμβάσεων στην παλιά εθνική οδό που διέρχεται από την πόλη της Λάρισας καθώς και στον δρόμο Λάρισας – Βόλου επισημαίνει σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης μαζί με τον Κώστα Στεργίου.
Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αναφέρουν τα εξής:
Το πρόσφατο δυστύχημα στη Λάρισα στη διασταύρωση της Βόλου με την παλιά εθνική οδό (σήμερα Καραμανλή) που έχασε τη ζωή της μια νέα κοπέλα, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες ατυχήματα, πολλά απ’ αυτά θανατηφόρα, που προκαλούνται στον συγκεκριμένο δρόμο καρμανιόλα της πόλης.

Αυτά είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που εφαρ¬μόζεται όλα τα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τη σημερινή, αλλά και τις τοπικές αρχές, δημοτική και περιφερειακή αρχή, και της διαχρονικής ανυπαρξίας έργων υποδομής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι αποτέλεσμα της άναρχης δόμησης και ανάπτυξης της περιοχής, του σχεδίου πόλης και των χρήσεων γης που διέπονται απ’ αυτό και που είναι υποταγμένα στα συμφέροντα της επιχειρηματικής δράσης και της κερδοφορίας.
Το κάθε ατύχημα έχει πάνω του τη σφραγίδα της Ε.Ε. και των υπηρετών, των κυβερνήσεων και τοπικών αρχών, δηλαδή των δυνάμεων εκείνων που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την πολιτική και που σήμερα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τα θύματά τους.
Εξάλλου είναι γνωστή η στάση τους στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τα απαραίτητα έργα, όπου κατά καιρούς ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο, ιδιαίτερα μετά από κάθε θανατηφόρο δυστύχημα.

Επίσης τα ατυχήματα που προκαλούνται στο συγκεκριμένο δρόμο καρμανιόλα συνδέονται και με το ότι ο Δήμος Λαρισαίων περιστοιχίζεται από δεκάδες σταθμούς διοδίων, που λόγο του υψηλού κόστους διέλευσής τους, αναγκάζουν τους οδηγούς των Βαρέων οχημάτων να διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης.
Το ΚΚΕ πιστεύει ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν και με τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, την πολιτική γης συνολικότερα, "χωροταξικός σχεδιασμός για ποιον", δηλαδή είναι βαθύτατα ταξικό ζήτημα και όχι τεχνοκρατικό και συνδέεται άμεσα με τα ζητήματα της οικονομίας.
Στα πλαίσια αυτού του συστήματος, ο χωροταξικός σχεδιασμός εντάσσεται και υποτάσσεται, αντικειμενικά, στους νόμους της αγοράς, της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι άρρηκτα δεμένος με την τάση της εμπορευματοποίησης της γης, των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων που προωθούνται στο πλαίσιο της ΕΕ. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι όσο η γη αποτελεί εμπόρευμα στα πλαίσια της καπιταλιστικής οικονομίας, θα λύνονται ζητήματα εφαρμογής των ήδη ελλιπών σχεδίων πόλης προς την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
 Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβερνηση προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα και να υλοποιηθούν το σύνολο των αναγκαίων μέτρων και έργων για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα:
α) Να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων για μετατροπή της οδού Βόλου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και όλα τα απαραίτητα έργα για τη μετατροπή του τμήματος της παλιάς εθνικής οδού σε αστικό δρόμο.
β) Να γίνουν άμεσα συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως ανισόπεδες διαβάσεις πεζών, σήμανση, καλύτερος φωτισμός, πεζοδρόμια, παράκαμψη, σύνδεση παλιάς και νέας εθνικής έξω από την πόλη κτλ.
γ) Την κατάργηση των διοδίων, τη βασική αιτία που εξαναγκάζει τα βαρέα οχήματα να διέρχονται την πόλη μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.