Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα» με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γούλα, για το ζήτημα της ανακαίνισης του παλαιού κτιρίου του Λαρισαϊκού Ωδείου, στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 6, που θα στέγαζε παιδιά με σύνδρομο ‘’DOWN”.

Στην ερώτηση,  που συνυπογράφουν ο επικεφαλής της Παράταξης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Το Δεκέμβριου του 2019 o Αντιδήμαρχος κ. Διαμάντος ανέφερε στον τύπο της Λάρισας πως μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020 θα πρέπει να κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή η μελέτη εφαρμογής για την ανακαίνιση του κτιρίου.

Επισήμαινε δε, πως επειδή προέκυψαν εργασίες που αφορούν στην ενίσχυση της στατικής επάρκειας του κτιρίου, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί στην πρώτη φάση του έργου και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονταν στο κονδύλι της μελέτης που εγκρίθηκε από το ΕΣΠΑ, υπάρχει ανάγκη άμεσης στήριξης του έργου και οικονομικής του ενίσχυσης, για την ομαλή εξέλιξή του.

Ανέφερε επίσης ότι, ο Φορέας που θα αναλάμβανε τη λειτουργία της στέγης και συγκεκριμένα της νέας πρότυπης δομής αυτόνομης διαβίωσης και αυτοδιαχείρισης ατόμων με σύνδρομο «Down», ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο κύκνος» , απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και ιδιώτες, που επιθυμούν να στηρίξουν το εγχείρημα, είτε προσφέροντας υλικά, είτε χρήματα, για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, για την ομαλή υλοποίησή του.

Σήμερα βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα του 2021 και κανένα έργο που να αφορά την ανακαίνιση του ανωτέρω παλαιού κτιρίου, που ανήκει στο Γηροκομείο Λάρισας, δεν έχει πραγματοποιηθεί και η στέγη του κινδυνεύει να πέσει.

Επιπλέον δεν εντοπίσαμε στην προϋπολογισμό του 2021 κανένα κονδύλι που να αφορά το σημαντικό αυτό έργο.

Ερωτάτε ο κ. Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή: Τελικά η αναπαλαίωση του κτιρίου  αυτού, που θα στέγαζε τα παιδιά με σύνδρομο “DOWN”, παραπέμπεται στις καλένδες;»